Site icon A3 Haber

Çavuşoğlu: Rus uçaklarına hava sahasını kapattık

Türkiye’den Rus uçaklarına ilişkin “hava sahası” kararı geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’dan Suriye’ye asker taşıyan sivil ve askeri tüm uçaklara, Moskova ile de görüşülerek Türk hava sahasının kapatıldığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’dan Suriye’ye asker taşıyan sivil ve askeri tüm uçaklara, Moskova ile de görüşülerek Türk hava sahasının kapatıldığını söyledi.

Çavuşoğlu, Uruguay ziyareti öncesi uçakta, aralarında TRT Haber’in sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, Ankara’nın Moskova ile diyalog mekanizması içerisinde hareket etmeye önem verdiğini söyledi. Suriye’ye asker taşıyan tüm Rus uçaklarına Türk hava sahasının kapatıldığı bilgisini paylaştı:

“Putin ve Zelenskiy Türkiye’de bir araya gelme konusunda hem fikir”

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelere değinen Çavuşoğlu görüşmelerin devam ettiğine dikkati çekti:

Çavuşoğlu görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi durumunda Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Lideri Zelenskiy’nin Türkiye’de bir araya gelme konusunda hem fikir olduklarını söyledi.

Türkiye’ye gelen Ukraynalı sayısının 90 bini geçtiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, ‘Bu savaşın en büyük bedelini Ukrayna halkı ödüyor’ dedi.

“Aykırı faaliyete izin vermeyiz”

Çavuşoğlu, Rus oligarkların Türkiye’ye yönelmesine değindi:

Çavuşoğlu, Rusya’ya yaptırım konusunda Türkiye’ye baskı olup olmadığına ilişkin sorulara da net cevap verdi

“ABD ile F-16’lar konusunda yapıcı bir tutum var”

Çavuşoğlu,Türkiye ve ABD ilişkilerine değinirken olumlu mesajlar verdi:

“ABD’nin yeni tekliflerle gelmesini bekliyoruz”

ABD’nin patriot önerisine de değinen Çavuşoğlu, yeni teklifin beklendiğini söyledi.

Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü: “İkili ilişkileri ele aldık”

Çavuşoğlu İsrail ile başlayan diyalog sürecine de değindi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüşmesinin olumlu yansımaları olduğunu söyledi:

“Mescid-i Aksa, Kudüs davamızdan taviz vermeyeceğimizi İsrailli yetkililerin yüzlerine de söyledik” diyen Çavuşoğlu, 24 Mayıs’ta Filistin’i, 25 Mayıs’ta da İsrail’i ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

Latin Amerika’da temaslarına devam eden Çavuşoğlu, Uruguay’ın ardından Brezilya, Ekvador, Kolombiya, Panama ve Venezuela’yı da ziyaret edecek.

Exit mobile version