A3 Haber

HDP’li Paylan konuştu: Yedi yıldır aynı teklifi veriyorum, böyle bir lince maruz kalmadım

HDP’li Paylan konuştu: Yedi yıldır aynı teklifi veriyorum, böyle bir lince maruz kalmadım

HDP’li Paylan konuştu: Yedi yıldır aynı teklifi veriyorum, böyle bir lince maruz kalmadım
Nisan 24
17:59 2022

“Ermeni Soykırımı”nın tanınması için 7 yıldır kanun teklifi verdiğini söyleyen HDP’li Garo Paylan, “Sadece yılı güncelliyorum. 7 yıldır böyle lince maruz kalmadım. Bu meseleler konuşulabiliyordu” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Ermeni Soykırımı tanınsın” teklifini cuma günü Meclis’e sunması ve sonrasında gelen tepkileri değerlendirdi. TBMM Başkanı tarafından iade edilen teklifle ilgili konuşan Paylan, “7 yıldır aynı teklifi veriyorum, böyle bir lince maruz kalmadım” diye konuştu.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, verdiği tekliflerin daha önce de “soykırım” ifadesini kullandığı için Meclis Başkanlığı tarafından reddedildiğini anımsattı. HDP’li vekil, “Ben kendilerine de söylüyordum, ne diyelim istiyorsunuz, bu olayın adını koymak gerekiyor. İlla soykırım diye değil, ama tanımlanması ve bunun adını koymak gerektiğini söylüyorum” dedi.

“Ben değişmedim, demek ki Türkiye değişti”

2015 yılında milletvekili olduğunu ve milletvekili olduğundan bu yana 7 yıldır aynı teklifi verdiğini belirten Paylan, “Güncelleme anlamında sadece yılı güncelliyorum. 7 yıldır böyle bir lince maruz kalmadım. Çünkü bu meseleler konuşulabiliyordu Türkiye’de ve her yıl Cumhurbaşkanı’nın taziye dilediği bir konuyla ilgili benim tanımlamam bu şekilde oluyor. Ben değişmedim, demek ki Türkiye değişti. Geçmişle yüzleşmeyle ilgili pek çok adımlar atılıyordu. Ama şimdi geçmişle yüzleşme defterini de kapatmış Türkiye. Eşit, adil bir gelecek defterini de kapatmış demek ki” ifadelerini kullandı.

Partisine yönelik kapatma davasının görüldüğü süreçte, kendisine dönük tepkilerin yükseldiğine işaret eden Paylan, kendilerinin “konuşulmazların konuşulması ve eşit adil gelecek mücadelesi” verdiklerini söyledi. Bu nedenle partisinin, milletvekillerinin susturulmak istendiğini savunan Paylan, “Ama sessiz bir Türkiye’yi herkes sorgulamalı” görüşünü dile getirdi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER