A3 Haber

Bakan Koca: Kısıtlamanın çok olmadığı döneme geçiyoruz

Bakan Koca: Kısıtlamanın çok olmadığı döneme geçiyoruz

Bakan Koca: Kısıtlamanın çok olmadığı döneme geçiyoruz
Nisan 25
10:26 2022

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kurulun en önemli toplantılarından biri olacak” dediği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, “Bayramı bayram gibi kutlayacağız. Eski günlerimize döneceğiz. Kısıtlamanın daha çok olmadığı döneme inşallah geçiyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahretin Koca, Bursa ve Sakarya’nın ardından Adıyaman’a gitti. Ziyaretleri sırasında maske takmadığı görülen Bakan Koca, pandemiyle mücadelede gelinen noktaya dair açıklamalarda bulundu.

“Kurulun en önemli toplantılarından biri olacak” dediği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı öncesinde Sabah’a konuşan Koca, “Bayramı bayram gibi kutlayacağız. Eski günlerimize döneceğiz. Kısıtlamanın daha çok olmadığı döneme inşallah geçiyoruz” dedi.

Kişisel tedbirlerin daha çok öne çıkacağını belirten Koca, şunları söyledi:

  • “Kişisel tedbirler devreye geçsin ve artık toplumsal kısıtlamalar devre dışı kalsın istiyoruz. Kronik rahatsızlığı olan, ileri yaşta riskli kişilerde zaten normal zamanda da koruma gerekir.
  • Biz büyüklerimizi gripten koruma çabası içinde olmuyor muyuz? 2.5 yıllık zaman dilimi bize üst solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşmasını maskenin önemli oranda önleyebildiğini gösterdi. Pandemi sonrası normal dönemde de bu olmalı.
  • Ben esnafla tokalaşmaya başladım. İşte vatandaşın arasına katılıyoruz. Gençlerle birlikteyiz. Özlemişiz. Bu normali maskesiz yaşamak önemli değil mi?”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER