A3 Haber

Bursa’da tek motorlu uçak düştü

Bursa’da tek motorlu uçak düştü

Bursa’da tek motorlu uçak düştü
Nisan 25
15:36 2022

Bursa’da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düşerek yanmaya başladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi.

Bursa’da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düştü. İHA’nın aktardığına göre uçak, Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak’ta evlerin arasına düşerek yanmaya başladı.

Olay yerine 20 itfaiye aracı ve ambulanslar sevk edildi.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

İki pilot yaşamını yitirdi

Kazanın ardından açıklama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, ”Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok” dedi. Uçakta bulunan pilotların isimlerinin Furkan Otkum ve Murat Avşa olduğu öğrenildi.

Eğitim sırasında düşmüş

Bursa’da tek motorlu uçağın sokak arasına düşmesi sonucu pilot Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşa hayatını kaybetti. Otkum’un özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve eğitim programları kapsamında pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği öğrenildi. Ayrıca Otkum’un farklı zamanlarda kullandığı uçak kullanma görsellerini de sosyal medyada paylaştığı görüldü. Murat Avşa’nın ise uçuş eğitimi aldığı öğrenildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER