A3 Haber

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı’ya İGC’den tepki: “İzmir basını küçümsenemez”

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı’ya İGC’den tepki: “İzmir basını küçümsenemez”

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı’ya İGC’den tepki: “İzmir basını küçümsenemez”
Nisan 25
16:28 2022

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan Kaan Salıcı’nın bir dizi program için geldiği İzmir’de kendisine soru sormak isteyen basın mensuplarına yönelik tutumu tepki çekti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından yapılan açıklamada, “İzmir’deki basın mensuplarına karşı sergilediği tavır kabul edilemez” denildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC),  geçtiğimiz günlerde İzmir’de programa katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın saatler süren program takibi ardından kendisine soru yöneltmek isteyen basın mensuplarına yönelik “küçümseyen üsluba” tepki gösterdi. Salıcı’nın kendisine soru soran İzmirli muhabirlere, “Kendini yorma, sen benim İzmir’de hiç açıklama yaptığımı gördün mü?” diye yanıt verdiği belirtildi.

İGC’den yapılan açıklamada, “Gazeteci- siyasetçi ilişkisinin daha uygar bir zeminde yürümesi konusundaki kararlılığımızı hatırlatırız” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

  • “İzmir’deki basın mensuplarına karşı sergilediği tavır kabul edilemez. Sayın Salıcı’nın nezdinde tüm siyasetçi ve yetkililere çağrımızdır: Açıklama yapıp yapmamak bireysel bir haktır. Ancak, görevlerini yapmaya çalışan meslektaşlarımızın yönelttiği sorulara karşı küçümseyen üslupla yanıt vermek her şeyden önce siyasetçi sorumluluğu ile örtüşmemektedir. İzmir Basını, Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in emanetidir, özgürdür. Hiçbir şekilde basınımızı ve meslektaşlarımızı küçümseyen tavırlara izin vermeyeceğimizi belirtir gazeteci- siyasetçi ilişkisinin daha uygar bir zeminde yürümesi konusundaki kararlılığımızı hatırlatırız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER