A3 Haber

Adalet Bakanı Bozdağ, skandal Gezi kararları sonrası konuştu: “Kimse yargının üstünde değil”

Adalet Bakanı Bozdağ, skandal Gezi kararları sonrası konuştu: “Kimse yargının üstünde değil”

Adalet Bakanı Bozdağ, skandal Gezi kararları sonrası konuştu: “Kimse yargının üstünde değil”
Nisan 26
16:31 2022

Gezi Davası’nda çıkan kararlar sonrası gelen tepkiler hakkında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türkiye hukuk devletidir, kimse yargının üstünde değil. Cumhurbaşkanımıza ve hakimlerimize dil uzatanları kınıyorum” dedi.

Gezi Direnişi Davası kapsamında iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, davadaki diğer isimler Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası verildi. Kararın açıklanmasının ardından siyasiler ve yurttaşlar tepki gösterirken konu hakkında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan açıklama geldi.

Kararların ardından açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kararları tepki gösterenleri hedef aldı.

Bozdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

  • Beklentiye uygun kararlar çıkmayınca; mahkeme ve hakimler emirle karar veriyor diyerek suçlamak ya da kararları beklentilere, siyasi taraftarlığa göre değerlendirmek hukuk devletiyle bağdaşmayan bir uygulama olarak öne çıkıyor.
  • Maalesef bugün birçok siyasi, siyasi beklentilerine göre değerlendirme yapıyor.
  • Dünkü olayla bir kez daha görmüş olduk. Herkesi hukuk devletinin asgari gereklerine uygun davranmaya davet ediyorum. Beklentilere göre, mahkemeden devam eden bir yargılamaya etki etmeye çalışmak kabul edilebilir değildir.
  • Daha öncede bu dava ile ilgili karar aşamasına gelindiğinin Kılıçdaroğlu tweet atmış, mahkemeye nasıl karar vereceği konusunda tasviyede bulunmuştu.
  • Bunların doğru bir şey değildir. Bir yandan yargı bağımsızlığı diyeceğiz öte yandan yargı kararlarına dil uzatacağız, bu  kararları verenleri tehdit edeceğiz. Bunların kabul edilebilir bir tarafı yoktur.
  • Türkiye hukuk devletidir. Kimse yargının üstünde değildir. Cumhurbaşkanımıza ve hakimlerimize dil uzatanları kınıyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER