A3 Haber

Binali Yıldırım: Doların artması tepeden tırnağa her şeyi etkiledi, fiyatlar çok arttı

Binali Yıldırım: Doların artması tepeden tırnağa her şeyi etkiledi, fiyatlar çok arttı

Binali Yıldırım: Doların artması tepeden tırnağa her şeyi etkiledi, fiyatlar çok arttı
Nisan 26
08:33 2022

AKP Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, Bahçelievler Belediyesi’nin düzenlediği iftar programına katıldı. Yıldırım, “Doların artması tepeden tırnağa her şeyi etkiledi, fiyatlar çok arttı. Haklı olarak vatandaşlarımız sıkıntı içine düştü. Bu Türkiye’ye özgü bir şey değil, bütün dünyanın içinde olduğu ve üstesinden gelemediği küresel bir sorun” dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır’ın ev sahipliğindeki iftar programına katıldı.

Pandemide herkesin kimyasının bozulduğunu söyleyen Yıldırım, “Dünyanın kimyası bozuldu hatta dünyanın çivisi çıktı desek yanlış olmaz çünkü tedarik zinciri kayboldu. Üretilmesi gereken ürünler üretilmedi, iş hayatı ve seyahatler hep aksadı. Tüm bunların karşılığı da enflasyon yani fiyatların artışı olarak geri döndü ve neticede milletimize bir maliyet yükledi. Şimdi tam işleri yoluna koyduk derken bu seferde hemen kuzeyimizde bir savaşla karşı karşıyayız. Doların artması tepeden tırnağa her şeyi etkiledi. Fiyatlar çok arttı. Haklı olarak vatandaşlarımız sıkıntı içine düştü. Bu Türkiye’ye özgü bir şey değil, bütün dünyanın içinde olduğu ve üstesinden gelemediği küresel bir sorun. Ama sorun küresel diye kayıtsız kalacak halimiz yok. Eldeki imkânlarla vatandaşlarımızın sıkıntısını azaltacak tedbirler almamız gerekiyor. Tarım, gıda sektörlerinde hatta üretimin her alanında yaşananları sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimiz yakından takip ediyor” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER