A3 Haber

Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı

Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı

Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı
Nisan 26
15:30 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte açıklama yaptı. Erdoğan, kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğunun tamamen kaldırıldığını açıkladı. Toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında ise maske uygulamasına vakalar binin altına düşüne kadar devam edecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “en önemli” ve “son” toplantı olarak nitelendirdiği dediği Bilim Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı 2 saati aşkın sürdü ve kurul ardından Beştepe’ye gitti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuştu. Bilim Kurulu üyelerine “maskelerimizi çıkaralım” diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, korona virüsünün dünyaya etkilerini anlattı ve salgın sürecince hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını andı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısında alınan kararları şöyle açıkladı:

  • Bilim Kurulu, bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapmama kararı almıştır.
  •  Korona tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır.
  • Sadece toplu taşım araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000’in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir.

Açıklama sırasında Erdoğan’ın sosyal medya hesabı Twitter’dan bir paylaşım yapıldı ve burada da “Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluğunu tümüyle kaldırma kararı aldık” ifadeleri yer aldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER