A3 Haber

Aleyna Ağgül davasında karar çıktı: Gökhan Argın’a müebbet hapis cezası

Aleyna Ağgül davasında karar çıktı: Gökhan Argın’a müebbet hapis cezası

Aleyna Ağgül davasında karar çıktı: Gökhan Argın’a müebbet hapis cezası
Nisan 27
17:21 2022

Iğdır’da “Ölümümden Gökhan Argın sorumludur” notu bırakarak intihar eden 18 yaşındaki Aleyna Ağgül’ün ölümüyle ilgili tutuklu yargılanan 41 yaşındaki Gökhan Argın, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kent merkezinde, 14 Kasım Mahallesi’nde oturan Aleyna Ağgül, 30 Eylül 2021’de, yaşadığı apartmana bitişik apartmanın boşluğunda ölü bulundu. “Ölümümden Gökhan Argın sorumludur” yazılı not bırakan Aleyna’nın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında nakliye firması sahibi Gökhan Argın gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Argın, “intihara teşvik” suçundan tutuklanma talebi ile çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol ve imza şartıyla il ve yurt dışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcısı, şüphelinin serbest bırakılması kararına itiraz etti. Ancak savcılığın itirazı reddedildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri kayıtlara “şüpheli” olarak geçen Ağgül’ün ölümüyle ilgili sosyal medya hesapları ve cep telefonlarını incelemek üzere Bilişim Suçlar Şube Müdürlüğü’ne gönderdi. Yapılan incelemeler sonucunda mahkemeye sunulan raporu inceleyen hakim, genç kızı ölüme sürüklediği öne sürülen Gökhan Argın’ın yakalanıp cezaevine gönderilmesi için emniyete talimat verdi. Yeniden gözaltına alınan Ağgül, olaydan sekiz gün sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

İkinci duruşmada “iyi hal indirimi” yapılmaması istendi

Evli ve iki çocuk babası Gökhan Argın hakkında Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 6 sayfalık iddianame, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Gökhan Argın, ‘şantaj’, ‘basit yaralama ve intihara yönlendirme suretiyle kasten ölüme sebep’ verme suçlarından ilk olarak 18 Mart 2022’de hakim karşısına çıktı. İfadelerin alındığı duruşma 15 Nisan’a ertelendi. Aleyna Ağgül’ün ölümü ile ilgili tutuklu bulunan Gökhan Argın, 15 Nisan’da 2’nci kez hakim karşısına çıkarıldı. Iğdır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Erzincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Gökhan Argın, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşmada savcı, esas hakkında mütalaasını verdi. Sanık Gökhan Argın hakkında ‘iyi hal indirimi’ yapılmamasını isteyen savcı, müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının esas hakkında savunma yapabilmeleri için duruşmayı 27 Nisan 2022 tarihine erteledi.

Avukatları beraat istedi

Üçüncü duruşma bugün saat 10.00’da başlarken, sanık Gökhan Argın SEGBİS’le katıldı. Gökhan Argın’ın avukatları suçsuz olduğunu belirterek, tahliye ve beraatını istedi. Mahkeme başkanı Gökhan Argın’dan son sözünün ne olduğunu sordu. Argın’ın savunma yapmaya başlaması üzerine mahkeme başkanı uyararak “Avukatların seni savundu. Senin son sözün nedir?” dedi. Sanık bir şey söylemedi. Mahkeme başkanı, karar için duruşmaya ara verdi.

Salona giren mahkeme heyeti, Argın hakkındaki kararı bildirdi. Heyet Argın’ı, cebir ve tehdit ile intihara yönledirmeden mühabbet, kastem adam yaralamadan dört ay ve şantaj suçlarından iki yıl hapis ve 10 bin TL para cezasına mahkum etti. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER