A3 Haber

Ümit Özdağ’dan ikinci turda Erdoğan’ı destekleme sinyali

Ümit Özdağ’dan ikinci turda Erdoğan’ı destekleme sinyali

Ümit Özdağ’dan ikinci turda Erdoğan’ı destekleme sinyali
Nisan 27
08:24 2022

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı canlı yayında seçimlerde ikinci tura kalınması durumunda partisinin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini söyledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katıldı. Özdağ gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken partisinin seçim politikasını da canlı yayında aktardı.

AKP’den ayrılıp kendi partisine oy verecek vatandaşların olduğunu söyleyen Özdağ, “Mesela AKP’den ayrılıp Zafer Partisi’ne oy verme kararı almış olan seçmen var. Bu seçmenin bize sorduğu ilk soru şu oluyor bize: İkinci turda Erdoğan’ı mı yoksa Kılıçdaroğlu’nu mu destekleyeceksiniz diyorlar. Şimdi bu çok stratejik bir soru. Zafer Partisi’ne oy verecek ama Kılıçdaroğlu’na oy vermeyecek” dedi.

Bunu üzerine Fatih Altaylı aynı durumun Yeniden Refah Partisi’nde de yaşanacağını hatırlatarak, “Galiba aynı şey Fatih Erbakan’ın Yeniden Refah Partisi için de geçerli olmalı ki geçtiğimiz günlerde bu yönde bir açıklama yaptı” şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Özdağ, Altaylı’nın değerlendirmesini reddetmeyerek, “Evet. Onun için burada Kemal Kılıçdaroğlu siyasi hayatının en büyük iyiliğini partisine ve Türkiye’ye yapmak istiyorsa aday olmasın” şeklinde konuştu.

Fatih Erbakan ne demişti?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Habertürk TV ekranlarında Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un sorularını yanıtlamış ve seçimin ikinci tura kalması durumunda tabanlarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamıştı. Erbakan’ın konuya dair söyledikleri şöyle: “Biz bu faturanın ortağı olmalıyız. Bu faturayı ortaya koyanların iktidardan gitmesi için sonuna kadar mücadele ederiz. Seçimlere de gireriz. Diyelim ki ikinci turda sayın Kılıçdaroğlu ile Tayyip Bey kaldı. Biz ikinci turda kalmadığımıza göre kimseye destek vermeyiz deme imkanımız yok. Öyle bir durumda Kılıçdaroğlu’nun olmasından Tayyip Bey’in olması bizim kitlemiz, tabanımız açısından daha anlaşılır olacaktır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER