A3 Haber

Ankara’da Togo Kuleleri için yıkım kararı

Ankara’da Togo Kuleleri için yıkım kararı

Ankara’da Togo Kuleleri için yıkım kararı
Nisan 28
18:18 2022

Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün tarafından yaptırılan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mühürlediği TOGO Kuleleri hakkında yıkım kararı alındı.

Togo Kulelerine ilişkin encümen kararının alınacağı toplantı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce belediyeye bu konuda yazılan yazı, muhtelif yargı kararları ve imar mevzuatı birlikte değerlendirildi ve mühürlü olan kuleler için yıkım kararı alındı.

Belediye Meclisi’nde emsalin 1.5 oranına düşürülme kararı tüm siyasi partilerin oy birliğiyle alınmasına rağmen; yıkım kararının alındığı encümen toplantısına AKP’li ve MHP’li üyeler ise katılmadı.

Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün’ün sahibi olduğu TOGO kuleleri projesi Aralık 2019’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından mahkeme kararı gereği mühürlenmişti. Mühürlemenin ardından Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin kendisinden rüşvet istediğini iddia etmişti. Aygün’ün iddialarına karşı Yavaş dava açmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER