A3 Haber

Numan Kurtulmuş: Mayası müslümanlık olan bu milleti yeniden müslümanlık üzerinden ayağa kaldıracağız

Numan Kurtulmuş: Mayası müslümanlık olan bu milleti yeniden müslümanlık üzerinden ayağa kaldıracağız

Numan Kurtulmuş: Mayası müslümanlık olan bu milleti yeniden müslümanlık üzerinden ayağa kaldıracağız
Nisan 28
08:42 2022

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Biz onun bunun müslümanlığıyla uğraşmak yerine İslam’ı şahıslarda en güzel şekilde temsil edeceğiz ve çevremizde örnek olarak, mayası tertemiz müslümanlık olan bu milleti yeniden müslümanlık üzerinden ayağa kaldıracağız” dedi.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun ev sahipliğinde Dörtyol Meydanı’nda Kadir Gecesi dolayısıyla “10 Bin Hatim 100 Bin Dua” özel programı düzenlendi. Burada konuşan AKP’li Kurtulmuş, İslamiyet’in, Türkiye’nin kültürel ve toplumsal kurucu unsurlarından olduğunu savunurken, “Bu milletin mayasını yoğuran esas müslümanlıktır. Bu millet hangi özellikleri taşırsa taşısın, hangi şehirden, hangi etnik yapıdan, siyasi görüşten olursa olsun, bu milletin ana unsuru müslümanlık duygusudur” dedi.

Kurtulmuş, güzel örnek olunduğu takdirde birçok insanın hayatını ve toplumu değiştirecek güce erişildiğini belirterek, şöyle devam etti: “Biz onun bunun Müslümanlığıyla uğraşmak yerine İslam’ı şahıslarda en güzel şekilde temsil edeceğiz ve çevremizde örnek olarak, mayası tertemiz Müslümanlık olan bu milleti yeniden Müslümanlık üzerinden ayağa kaldıracağız. İslam bu milletin hayat damarıdır. İrfan ve hikmet Anadolu’nun mayasıdır. Bu irfanla birlikte sadece Anadolu’nun değil, 85 milyonun değil, Türkiye’ye umutla bakan yüz milyonlarca insanın durumunu düzeltmek için gayret göstereceğiz.”

Kurtulmuş, “Verdiğimiz mücadele yeniden güçlü büyük Türkiye mücadelesidir. Yeniden güçlü büyük Türkiye, Anadolu’nun mayası olan hikmet, irfan ve müslümanlık mayası üzerinde yükselecektir” diye konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye’nin bu noktada önemli mesafe kat ettiğini iddia ederek, “Türkiye’nin bu noktaya gelmesinde büyük emekleri ve öncülüğü olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Allah’ın izniyle bu millet yürüyüşüne ve dünyaya örnek olmaya devam edecek” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER