A3 Haber

Önce Rize şimdi Trabzon: İmamoğlu’nun afişleri toplandı

Önce Rize şimdi Trabzon: İmamoğlu’nun afişleri toplandı

Önce Rize şimdi Trabzon: İmamoğlu’nun afişleri toplandı
Nisan 28
15:52 2022

Ramazan Bayramı nedeniyle Trabzon’u ziyaret edecek olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kentin çeşitli yerlerine asılan afişler kaldırıldı. İmamoğlu’nun afişleri daha önce de Rize’de toplanmıştı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, Ramazan Bayramı’nda 3 Mayıs’ta Rize’yi ve 4 Mayıs’ta da Trabzon’u ziyaret edecek olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için 2 şehirde de vatandaşları bilgilendirmek için afişler asıldı. Dün Rize’de ki afişler karayolları ekiplerince kaldırılırken, bir gün sonra da Trabzon’da ki afişler toplanmaya başlandı. Sivil kıyafetli iki kişinin İmamoğlu’nun afişini kaldırması bir vatandaş tarafından kaydedildi.

“Korku ve hazımsızlık etkisi”

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, afişlerin trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek yerlerde olmadığını belirterek, “Bayramlaşmak için memleketine gelen bir kişinin, afişleri neden toplanır? Korku ve hazımsızlığının etkisi bu. Afişler trafikte sürücülerin görüşünü engelleyen yerde değiller. 8-9 ilçeden afişlerin toplandığına dair bilgi aldık. İnsanların eklem ağrıları geçecek ama AKP’lilerin Ekrem ağrıları geçmeyecek. Afişleri toplamakla bizi engelleyeceklerini mi sanıyorlar” diye konuştu.

“Afişleri toplatma emrini kim verdi”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun memleketine yapacağı ziyaretinin birilerini rahatsız ettiğini dile getirerek, “Bu ziyareti hazmedemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu neyin korkusudur, bu nasıl bir hazımsızlıktır anlamak mümkün değil. Afişlerin toplatılması talimatını kim veriyor, afişleri kim topluyor? Bu şehrin evladı bayramlaşma programı için şehrine gelemeyecek mi, bu nasıl bir zalimliktir, bu nasıl bir vicdansızlıktır? Ama ne yaparsa yapsınlar bu topraklaın insanı Ekrem İmamoğlu’nun hemşerileriyle buluşmasına, kucaklaşmasına mani olamayacaklar” diyerek afişlerin toplatılma talimatının kimin verdiğini sordu.

Sökülen afişler yol kenarına atıldı

Öte yandan bugün de Rize’nin Çayeli ilçesinde yol kenarına asılan afişlerin kesilip aşağıya atıldığı ortaya çıktı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER