Site icon A3 Haber

Radyoaktif seviyesindeki yükseliş panik yarattı: Manisa’da neler oluyor?

Manisa’da radyoaktif hareketlilik yaşandığı iddiaları endişe yarattı. Kentteki radyoaktif seviyesinin çok yüksek olduğu iddiasını ortaya atan Ekşisözlük’te bir kullanıcı “Şu anda Avrupa’da tespit edilen en yüksek radyoaktif seviyesi Türkiye’de” sözleriyle yetkililerin konuyla ilgili açıklama yapmasını talep etmişti.

Ekşi Sözlük ve birçok sosyal medya platformunda yer alan bir iddiaya göre, 28 Nisan’da (bugün) Manisa’da olağandışı radyoaktif bir hareket gözlemlendi.

Ölçülen radyoaktif seviyenin Avrupa’daki en yüksek seviye olduğunu belirten bazı yurttaşlar, ilgili kurumların konuyla ilgili bir açıklama yapmaları gerektiğini belirtirken bazı yurttaşlar bu seviyenin insan sağlığı için zararlı olmadığını iddia ediyor.

Ekşi Sözlük kullanıcısı “Manisa’da olağandışı radyoaktif hareketi gözlemledim. Sebebini merak ediyorum. Şuanda Avrupa’da tespit edilen en yüksek radyoaktife seviyesi Türkiye’de” ifadelerini kullanarak yetkililerden konuyla ilgili açıklama talebinde bulundu.

Ekşisözlük’teki kullanıcının açıklamaları şu şekilde:

“Seviyeyi ölçen sensörlerde arıza oluştu” 

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre, Manisa’daki olağandışı radyoaktif iddiasıyla ilgili kısa bir açıklamada bulunan Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği(TÜMRAD) Başkanı Hayrettin Aslanoğlu, Nükleer Denetleme Kurulu ile ilgili iddia konusu görüştüklerini ve bölgedeki bir sensörün arıza vermesi sebebiyle bu durumun yaşandığını öğrendiklerini ifade etti.

TÜMRAD Başkanı Aslanoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Sosyal medyada konuya ilişkin kullanıcılar şu yorumu yaptı:

Exit mobile version