A3 Haber

Türkkan: Gezi protestoları sırasında Bahçeli görevlendirdi, biz de hükümeti istifaya çağırdık

Türkkan: Gezi protestoları sırasında Bahçeli görevlendirdi, biz de hükümeti istifaya çağırdık

Türkkan: Gezi protestoları sırasında Bahçeli görevlendirdi, biz de hükümeti istifaya çağırdık
Nisan 29
09:30 2022

İYİ Partili Lütfü Türkkan Gezi Davası’nın ardından yaptığı açıklamada, o dönem MHP liderinin görevlendirmesiyle hükümeti istifaya davet ettiklerini söyledi.

Gezi davasında Osman Kavala’ya ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet cezası; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye ise 18’er yıl hapis cezası verilmesi Gezi Direniş tartışmalarını yeniden başlattı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Direnişi’ni “Cami’de içki içtiler” iddiasıyla hedef alırken; MHP Lideri Devlet Bahçeli de Gezi’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Bahçeli’nin açıklamaları sonrası İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan dikkat çeken paylaşımlar geldi.

Gezi eylemleri sırasında MHP’nin aldığı pozisyonu hatırlatan Türkkan, “13 yaşındaki Berkin Elvan, başına isabet eden plastik mermi ile hayatını kaybetti. O günlerde Sayın Bahçeli, ölen Berkin’in ardından, üzüntülerini belirten ve bu cinayeti kınayan twit mesajı yayınladı” ifadelerini kullandı.

“Hükümeti istifaya davet ettik”

Bahçeli’nin talimatı ile 1 Haziran’da Gezi Parkı’na gittiklerini ve hükümeti istifaya davet ettiklerini belirten Türkkan, ”Sayın Bahçeli’nin görevlendirmesi ile, şimdi TBMM Bşk Vek. olan Celal Adan, Genel Bşk Yard Atilla Kaya, İstanbul Mv Ali Torlak ve ben 1 Haziran 2013’de Taksim Meydanı’nda biber gazının genizleri yakan havasını soluyarak bir bildiri okuduk ve Hükümeti istifaya davet ettik” diye yazdı.

Muammer Güler ile de diyaloğunu yazdı

Ayrıca Türkkan dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler ile arasında geçen diyaloğu şöyle paylaştı:

  • ”Gezi Parkında ağaçların kesilmesine karşı gelen gençlerin protestoları başladığında, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’e rastladım muhalefet kulisinde.
  • Bu gençlerin bu öfkelerini dindirmek gerek, yoksa protestoların büyüyeceğini görüyorum” dedim.
  • Bunun da yolu belli ve çok kolay; gidecek Taksim’e Başbakan Erdoğan, gençlerin kurduğu çadırlardan birine oturup onlarla çay içecek ve bu ağaçlar kesilmeyecek, deyip onları kucaklayacak” dedim.
  • Muammer Güler; “doğru diyorsun ama Başbakan gitmez, söylemek de kolay değil” diye cevap verdi. “O zaman bu sıkıntı büyür ve başta PKK bunu kullanır” diye de uyardım.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER