A3 Haber

Ahmet Nesin sordu, A3 yazarı Serdar Öztürk yanıtladı: Süleyman Soylu konuşur mu?

Ahmet Nesin sordu, A3 yazarı Serdar Öztürk yanıtladı: Süleyman Soylu konuşur mu?

Nisan 30
12:13 2022

Gazeteci-yazar Ahmet Nesin’in YouTube kanalının konuğu olan A3 yazarı Serdar Öztürk, güncel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Nesin’in YouTube kanalındaki programına konuk olan A3 yazarı Serdar Öztürk, Gezi Parkı davasında, karara konulan muhalefet şerhinin hesaplanmış bir hamle olduğunu belirterek, “Diyecekler ki, bizde bir kişinin dudağının arasından çıkmıyor kararlar, Yargıçlarımız karşı oy da yazabiliyorlar diyecekler. Bunun hesaplanmış bir hamle olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sedat Peker’in yeniden sosyal medyada görünmeye başlamasının da değerlendirildiği programda, Ahmet Nesin şunları söyledi: “Erdoğan, Süleyman Soylu’dan kurtulmak istiyor. Bence Sedat Peker’in, Erdoğan’ın yasağına rağmen tekrar konuşmaya başlaması, bir erken seçimin habercisi olabilir. Erdoğan, Peker’e ‘Konuş, bana hâlâ abi demeye devam et, ben de etrafımdaki pisliğe bulaşanlardan kurtulayım ve seçime gideyim’ demiş olabilir. İkinci olasılık, Erdoğan hâlâ Peker’in konuşmasına karşı olabilir ama Peker’in videoları ABD’deki uyuşturucuyla mücadele kurumunca izleniyor, Türkiye şu anda uyuşturucuda birinci sıraya yükselmiş durumda, ABD, BAE’ye böyle bir garanti vermiş olabilir, Peker konuşsun, sen koru demiş olabilir. Çünkü ABD her halukârda bu sistemden memnun değil” dedi.

Öztürk de, Süleyman Soylu’nun dışarda bırakılması halinde, Soylu’nun tüm bildiklerini anlatması ve konuşmaya başlaması olasılığını dile getirerek şunları söyledi: “Soylu’yu mevcut konumunda tutan MHP. Peki MHP’yi dışarı iten bir projede, Soylu da dışarı itilmiş olacaktır. Bu duruma düşen herkes itirafçı olur. Soylu, muhalefete ‘bana dokunmayın, her şeyi anlatayım’ diyebilir. Bu iktidarın gitmesinden sonra, geçmişe yönelik hesap sormalarda ilk sırada kim var? Soylu da birdenbire saf değiştirebilir.”

A3 yazarı Serdar Öztürk’ün konuk olduğu programın tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER