A3 Haber

Kulis: Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için yazılmayan üç kriter var

Kulis: Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için yazılmayan üç kriter var

Kulis: Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için yazılmayan üç kriter var
Mayıs 01
12:24 2022

Altı muhalefet partisi liderinin ortak cumhurbaşkanı adayı için çalışmaları sürüyor. Bu kişi için kamuoyuna açıklananlara ek olarak üç kriterin daha bulunduğu belirtildi.

Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimine bir buçuk yıldan az süre kala, ekonomi başta olmak üzere birçok alanda yaşanan sorunlar muhalefetin adayının kim olacağına dair tartışmaları sıcak tutuyor.

CHP, İYİ Parti, SAADET, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu altılı masanın son toplantısında ‘ortak cumhurbaşkanı’ vurgusu yapıldı, cumhurbaşkanı adayı için de 6 kriter belirledi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre belirlenecek aday uzlaşmacı, özgürlükçü, demokratik değerleri içselleştirmiş, milletin tamamını kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen, liyakat sahibi bir isim olacak.

Ancak buraya yazılmayan üç kriter daha var. Muhalefet kulislerine göre yazılmayan bu kriterlerin en başında ‘olmazsa olmaz’ olarak ifade edilen ‘seçilebilirlik’ yer alıyor. İkinci önemli kriter de aslında ‘cumhurbaşkanlığını imha için’ bu koltuğa oturacağı ifade edilen kişinin bırakma isteğini de en başta kabul etmiş bir isim olması.

Kriterlere yazılmayan üçüncü özellik ise seçilecek kişinin koltuğa oturduktan sonra da altılı masada oturan tüm liderlerle ortak çalışma yürütebilecek nitelikleri taşıması. Özetle ortak cumhurbaşkanı adayı, açıklanan altı kriterin yanı sıra seçilebilecek, inebilecek, yetkileri paylaşacak bir isim de olacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER