A3 Haber

Ankara’daki Gezi Davası’nda savcı iki yıl sonra mütalaayı değiştirdi, ceza istedi!

Ankara’daki Gezi Davası’nda savcı iki yıl sonra mütalaayı değiştirdi, ceza istedi!

Ankara’daki Gezi Davası’nda savcı iki yıl sonra mütalaayı değiştirdi, ceza istedi!
Mayıs 03
16:48 2022

Ankara’daki Gezi davasında mütalaa değiştiren savcı, yargılanan yurttaşların “terör örgütüne üye olma” suçundan da cezalandırılmasını istedi.

Gezi Parkı Direnişi sebebiyle Ankara’da açılan Gezi Davası’nda mütalaa değişti. Savcı 2020 yılında sunduğu mütaalada değişikliğe gitti.

Ankara’daki Gezi eylemleri nedeniyle 26 sanık hakkında 2016 yılında dava açılmıştı. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 2020’de esasa ilişkin mütalaasını veren savcı, sanıkların “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “terör örgütünün propagandasını yapma”, “görevi yaptırmamak için direnme”, “devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama” ve “mala zarar verme” suçlarından cezalandırılması talep edilmişti. Ayrıca 1 sanığa “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan hapis istenirken, diğer 25 sanığın bu suç yönünden beraatini istenmişti.

“Örgüt talimatıyla hareket ettiler” 

Mahkeme, yargılama sürecinde sanıkların HTS kayıtlarını aldırarak bilirkişi incelemesi yaptırdı. Duruşma savcısı, dosyaya gelen bilirkişi raporunun ardından 22 Nisan’da ek mütalaasını sundu.

Ek mütalaada sanıkların, “terör örgütüne mensup oldukları”, “terör örgütlerinin maksadı ve talimatları doğrultusunda sürekli, çeşitli ve yoğun olarak eylem ve faaliyetlerde bulundukları” savunuldu.

Sanıkların tamamına, “yargılandıkları diğer sanıklarla suça konu tarihlerdeki birlikteliklerini teyit eder mahiyetteki iletişim/baz kayıtları, pek çok farklı tarihlerde eylemlerin gerçekleştiği Kızılay bölgesinde bulunmaları” gerekçesiyle “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan da ceza verilmesi talep edildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER