A3 Haber

Rize ve ilçelerinde vatandaşlara hitap eden İmamoğlu: İstanbul’a zımba gibi dönüyorum

Rize ve ilçelerinde vatandaşlara hitap eden İmamoğlu: İstanbul’a zımba gibi dönüyorum

Rize ve ilçelerinde vatandaşlara hitap eden İmamoğlu: İstanbul’a zımba gibi dönüyorum
Mayıs 03
21:03 2022

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İyidere ve Derepazarı’nda başlattığı Rize turunu Çayeli, Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde vatandaşlarla buluşarak noktaladı. Rize ziyareti için CHP ve İYİ Parti il başkanlarına iki yıl önce söz verdiğini aktaran İmamoğlu, “Onun için buradayım. Ama iyi ki gelmişim. İstanbul’a zımba gibi dönüyorum” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rize merkezdeki halkla buluşmanın ardından Çayeli, Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Mesut Yılmaz’ı övdü

İmamoğlu, Çayeli’ndeki konuşmasında eski başbakanlardan merhum Mesut Yılmaz’ı andı. İmamoğlu, “Çocuklukta ve gençlikte kendisini tanımış, daha sonra da bu siyasi sürecimde dönem dönem rehberliğini bizimle paylaşmış bir devlet adamımızdı. Devlet adamı, devlet insanı… Ne kadar kıymetli bir söz. Devlet insanı olabilmek, herkesin oy vermese de takdirini elde edebilmek, çok kıymetli. Umarım bizler de toplum tarafından devlet insanı, devlet adamı olarak anılırız. Umarım onlara layık oluruz. Hep birlikte layık oluruz” dedi.

“Milletin sözüyle İstanbul’u yönettiğimiz için çıldırıyorlar”

“İstanbul’da üç yıldır her konuda vatandaşa açık davranan bir yönetimiz” diyen İmamoğlu, “Vatandaşını dinleyen ve onlarla çözüm üreten bir anlayışı yürütüyoruz. Ve İstanbul’da herkes mutlu. İstanbul’da yüzde 60’ın üzerinde memnuniyet var. Biz, her hafta kendimizi ölçtürüyoruz. İstanbul’da halkın memnuniyeti yüksek. Kötü söz söyleyenler, bize vız gelir tırıs gider. Hiçbirini dinlemiyorum, işime bakıyorum. Tek dertleri ne biliyor musunuz? İstanbul’da kendi mülklerini sanki ellerinden birisi aldı. İstanbul 16 milyon vatandaşımızın malıdır, mülkündür; hatta bütün Türkiye Cumhuriyeti’nin… Milletin malına sahip çıktığımız için ve milletin sözüyle İstanbul’u yönettiğimiz için çıldırıyorlar. Ama hatırlarsanız seçim döneminde, üç ayda bu arkadaşları biraz çıldırttık ya” şeklinde konuştu.

Pazar ilçesindeki mitingte Alper Taş’ı yanına davet etti

Pazar ilçesinde de otobüs üzerinden vatandaşlara hitap eden İmamoğlu, kalabalığın içinde gördüğü 31 Mart 2019’da CHP’den Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan SOL Parti PM Üyesi Alper Taş’ı yanına davet etti. Taş ile yerel seçimlerde birlikte mücadele verdiklerini belirten İmamoğlu, “Beyoğlu’nda olmadı ama İstanbul’da oldu. Herkesin katkısıyla oldu. Onun da katkısına minnet duyuyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

İmamoğlu, Ardeşen’de vatandaşlara seslendi. “İyi ki sizlerle bir aradayım, iyi ki ben bu toprakların çocuğuyum” diyen İmamoğlu, duygularını, “Pazar’da da söyledim, burada da söyleyeceğim. Sizden sonra Fındıklı’da da söyleyeceğim, Arhavi’de de Hopa’da da. Her yerde söyleyeceğim. Çünkü, özüyle beraber var olan insan, ona saygı duyan insan, herkese saygı duyar. Ben, özüne sadık bir insanın, ama herkese sahip çıkan ve saygı duyan bir insanım. Derim ki hep; Allah’ım beni aileme mahcup etme, beni doğduğun bu güzel topraklara, Karadenizlilere mahcup etme, tabii ki milletime, vatanıma, bayrağıma, mahcup etme. Bu ülkeyi kuran, sizlerin atasına, dedesine mahcup etme, Atatürk’e mahcup etme” sözleriyle dile getirdi.

“İstanbul’a zımba gibi dönüyorum”

Rize ziyareti için CHP ve İYİ Parti il başkanlarına 2 yıl önce söz verdiğini aktaran İmamoğlu, “Onun için buradayım. Ama iyi ki gelmişim. Size bir şey söyleyeyim mi? İstanbul’a zımba gibi dönüyorum, zımba gibi dönüyorum. İstanbul’da daha çok çalışacağım. 7/24 çalışacağım. İnşallah hep gurur duyacağınız bir hemşehriniz olacağım” dedi.

İmamoğlu’nun İyidere’de başlatıp Fındıklı’da noktaladığı Rize turu, başladığı gibi vatandaşların yoğun ilgisi altında bitti. İmamoğlu’na Rize ve Artvin turunda; CHP milletvekilleri Turan Aydoğan, Ahmet Kaya ve Serkan Topal ile İYİ Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da eşlik etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER