A3 Haber

İstanbul’da bir bankanın kadınlar tuvaletinde gizli kamera bulundu!

İstanbul’da bir bankanın kadınlar tuvaletinde gizli kamera bulundu!

İstanbul’da bir bankanın kadınlar tuvaletinde gizli kamera bulundu!
Mayıs 05
08:34 2022

Şişli’de bir bankanın birinci ve dördüncü katındaki kadınlar tuvaletine yerleştirilen gizli kamerayla aylarca kadın çalışanların müstehcen görüntülerinin ele geçirildiği ortaya çıktı.

Bankanın temizlik görevlisi, mikro gizli kameranın kadınlar tuvaletinin çöp kutusuna yerleştirildiğini fark etti. Yurtdışından satın alındığı belirlenen kameranın, şirkette teknoloji direktörü olarak çalışan görevli İsmail E. tarafından satın alındığı tespit edildi. Çalışan hakkında, “Kişisel Verilerin Kaydedilmesi, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek” suçlarından iki yıl altı aydan 10 yıl altı aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman’ın haberine göre, geçen yıl, İstanbul Şişli’deki bir bankanın kadınlar tuvaletinde bir çalışan, kadınlar tuvaletini kullanmak istediği sırada tuvalette çöp kutusu poşetinin altına gizlenmiş gizli kamera olduğunu fark etti. Kamerayı fark eden kadın durumu yetkililere bildirdi. Kameranın ünlü bir yurtdışı alışveriş sitesinden alındığını belirlenince çalışanların internet sitesinden yapılan alışverişlerin incelendi. Bilgi teknolojileri direktörü olarak çalışan İsmail E.’nin söz konusu siteden kamera tutarıyla aynı miktarda harcama yaptığı belirlendi. Müfettişlerce ifadesine başvurulan çalışan, ürünlerin güvenlik kamerası ve şarj cihazı olduğunu şifahen beyan etse de farklı bir kamera olduğunu iddia etti. Durum, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar edildi.

İhbar sonrası savcılık İsmail E.’nin internet sitesinden gerçekleştirilen 30 dolarlık harcamanın Mecidiyeköy hizmet binası tuvaletinde bulunan kameranın birebir aynısı olan mikro gizli kamera olduğunun tespit edildi. Bunun üzerine çalışanın ikameti, iş yeri ve aracında aramalar yapıldı. Savcılıkça ifadesi alınan E., söz konusu yurtdışı alışveriş sitesinden birçok kere alışveriş yaptığını, bir kısmını evinde kullandığı bir kısmını ise internetten sattığını ifade etti. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen İsmail E., kadınlar tuvaletine kamera koymadığını beyan etti.

Savcılık, İsmail E. hakkında, “Kişisel Verilerin Kaydedilmesi, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek” suçundan dava açıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER