A3 Haber

Metropoll Araştırma: Seçmenin yüzde 66’sı hükûmetin ekonomiyi düzelteceğine inanmıyor

Metropoll Araştırma: Seçmenin yüzde 66’sı hükûmetin ekonomiyi düzelteceğine inanmıyor

Metropoll Araştırma: Seçmenin yüzde 66’sı hükûmetin ekonomiyi düzelteceğine inanmıyor
Mayıs 06
20:23 2022

Metropoll Araştırma Şirketi son anketinde “hükümet seçime kadar ekonomiyi düzeltebilir mi?” diye sordu. Ankete katılanların yüzde 66,2’si düzeltemeyeceğini düşünüyor.

Metropoll Araştırma Şirketi son anketinde seçmenlerin üçte ikisinin seçime kadar hükümetin ekonomiyi düzeltebileceğini düşünmüyor.

TÜİK’e göre, yıllık bazda tüketici enflasyonu yüzde 69,97 oldu. ENAG ise yıllık enflasyonu yüzde 156,86 olarak açıkladı. Geçen sene yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 105,86 ile ulaştırma, yüzde 89,10 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 77,64 ile ev eşyası oldu.

Yıllık en düşük artış yüzde 18,71 ile haberleşme ana grubunda gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar sırasıyla yüzde 26,23 ile giyim ve ayakkabı, yüzde 27,73 ile eğitim ve yüzde 35,95 ile sağlık oldu. Aylık bazda bakıldığında en yüksek artış ise yüzde 13,38 ile gıdada oldu. Gıdayı yüzde 7,43 ile konut, yüzde 6,96 ile giyim ve ayakkabı izledi.

Ankete katılanların yüzde 66’sı hükümetin ekonomiyi düzeltebileceğine inanmıyor 

Ekonomik olarak yaşanan sıkıntıların ardından MetroPOLL Araştırma, ‘Hükümet ekonomiyi düzeltebilir mi?’ anketi yaptı. Anketin sonuçlarını Özer Sencar, Twitter hesabından paylaştı. Ankete katılanların yüzde 66’si hükümetin seçime kadar ekonomiyi düzeltebileceğine inanmadığı açıklandı. Öte yandan AK Partililerin yüzde 75’i, MHP’lilerin yüzde 70’i hükümetin bunu başaracağı kanaatinde.

“Sorunları Erdoğan çözebilir mi” sorusuna yanıt “hayır” 

Türkiye’nin Nabzı Nisan 2022 araştırmasından “Ekonomik sorunları Erdoğan’ın çözebileceğini düşünüyor musunuz” sorusuna seçmenlerin yüzde 59’u “Hayır” yanıtı verdi.

“Muhalefet çözebilir mi?” 

Aynı araştırmada seçmene “Ekonomik sorunları muhalefet partilerinin çözebileceğine inanıyor musunuz?” sorusu da soruldu. Buna göre seçmenin yüzde 42’si ekonomik sorunları muhalefet partilerinin çözebileceğini düşünüyor. Bu oran CHP tabanında yüzde 78, İYİ Parti tabanında yüzde 69 ve HDP tabanında yüzde 64 oranında. Muhalefet partilerinin ekonomiyi çözebileceğine dair inanç AKP ve MHP’de yüzde 11-17 bandında.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER