A3 Haber

Yandaş Cem Küçük: Suriyeliler olmasa bazı sektörler eleman bulmakta zorluk çeker

Yandaş Cem Küçük: Suriyeliler olmasa bazı sektörler eleman bulmakta zorluk çeker

Yandaş Cem Küçük: Suriyeliler olmasa bazı sektörler eleman bulmakta zorluk çeker
Mayıs 06
20:54 2022

Yandaş Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, bugünkü yazsısında göçmenlere ilişkin ifadeleri nedeniyle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı eleştirdi. Küçük, “Suriyeliler olmasa bazı sektörler eleman bulmakta zorluk çeker” dedi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, ucuz işgücü olarak sömürülen göçmenlerin geri gönderilmesi tartışmalarına ilişkin, “Yaşadığımız ekonomik sıkıntıları kötüye yorumlayıp işsiz insanlara, ‘Suriyeliler yüzünden işsizsiniz’ diyorlar. Hâlbuki Suriyeliler olmasa bazı sektörler eleman bulmakta zorluk çeker” ifadelerini kullandı.

Küçük, “İç hatta dış savaş çıkarmak isteyen faşistler!” başlıklı bugünkü yazısında, sığınmacılara ilişkin söylemleri nedeniyle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı eleştirdi. Küçük, “Savaştan kaçmış bu insanlara ülkemizde bir grup üstelik okumuş faşist baskı uyguluyor. Ümit Özdağ vatandaşlık almış adamın dükkânını basıyor. Alenen adamları korkutuyor. 3,5 milyon olan sayıyı 8-9 milyona kadar çıkarıyorlar” dedi.

Küçük, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Suriye ve mülteci meselesini sosyal medyada kaşıyan bazı tipler iç ve hatta dış savaş peşindeler. Bunların başını FETÖ’cüler kaşıyor. İçişleri Bakanı’nın dün TGRT Haber’de dediği gibi bunlar Türk ekonomisini baltalamak için de bunu yapıyor. Araplar Türkiye’ye gelmesin istiyorlar. Suriyeli Arap korkutulursa BAE, Suudi ve diğer Arap ülke vatandaşlarının da ayağı Türkiye’den kesilsin istiyorlar…

Yaşadığımız ekonomik sıkıntıları kötüye yorumlayıp işsiz insanlara, ‘Suriyeliler yüzünden işsizsiniz’ diyorlar. Hâlbuki Suriyeliler olmasa bazı sektörler eleman bulmakta zorluk çeker.

Ha, devlet sosyal medyada kimin ne yaptığının farkında. Gereken suç duyuruları yapıldı. Bu kadar yabancı düşmanlığını anlamak mümkün değil. Yüzde 0 oyu olan Ümit Özdağ yabancı düşmanlığı ile gündem oluyor. Oyum artar sanıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da göçmenler hakkında yaptığı açıklamada, “İstanbul’da fabrikanda Suriyeli çalıştır, sigorta da yapma. Sonra ‘Bu Suriyeliler ne olacak’ de. Önce iş insanları isyan edecek” ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER