A3 Haber

Erdoğan: Suriye’den ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız

Erdoğan: Suriye’den ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız

Erdoğan: Suriye’den ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız
Mayıs 09
14:23 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, göçmen tartışmalarına ilişkin “Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi. Erdoğan, “Suriye’den, savaştan çıkıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, göçmen tartışmalarına ilişkin konuştu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hedef aldı. “Suriye’den, savaştan çıkıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız bay Kemal, siz ne derseniz” diyen Erdoğan, “Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde MÜSİAD’ın 32’inci Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri Töreni’ne açıklamalarda bulundu.

Son günlerde siyasetin gündemine gelen sığınmacı konusu hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir? Bunu anlamayan, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Biz, sevgili peygamberimizin muhacirliğini de biliriz ensar olduğu dönemi de biliriz” dedi.

Açıklamasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. Suriye’den, savaştan çıkıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız bay Kemal, siz ne derseniz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

  • “Biz bu konutları da onun için yapıyoruz. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler. Onları asla bu topraklardan kovmayız ve kovmayacağız. Bunu da bilesin. Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Yok ya! Kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz. Ve onları katillerin eline, kucağına atmayacağız.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER