A3 Haber

Suriye’de cinayet dışındaki tüm suçlar için genel af ilan edildi

Suriye’de cinayet dışındaki tüm suçlar için genel af ilan edildi

Suriye’de cinayet dışındaki tüm suçlar için genel af ilan edildi
Mayıs 09
09:40 2022

Suriye’de cinayet dışındaki tüm suçlar için genel af ilan edildi. Adalet Bakanı Ahmed Seyid’in imzasıyla yayınlanan kararda “Ülke içinde ve dışındaki tüm Suriyeliler hakkında süren tüm davalar, tevkifler, adli kontroller, soruşturmalar ilga (ortadan kalkması, yok) hükmündedir” denildi.

Suriye Adalet Bakanı Ahmed Seyid’in imzasıyla yayınlanan karara göre Suriye’de, ülke içinde ve yurt dışınında bulunan ve cinayet hariç suçlara karışanlar için af ilan edildi.

Aydınlık gazetesinin ulaştığı karar metninde şu ifadeler yer aldı:

“2022 tarih 7 No’lu Kanun Hükmünde olan Kararnamenin maddelerine ve Suriyelilerin 30 Nisan 2022’den önce işledikleri, bir insanın ölümü ile neticelenen eylemi haricinde kalan terör suçlarını kapsayan, genel affa istinaden:

2012 senesi 19 No’lu Terörle Mücadele Kanunu kapsamında bu suçlarla ilgili, eylemi bir insanın öldürülmesi ile sonuçlanmamış ve bu af ilanından sonra bir terör örgütü ve yabancı devlet ile irtibatı devam edenler haricinde, ülke içinde ve dışındaki tüm Suriyeliler hakkında süren tüm davalar, tevkifler, adli kontroller, soruşturmalar ilga (ortadan kalkması, yok) hükmündedir.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER