Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Mehmet Cengiz’e: Beşinize birden geleceğim, kaçacak delik bulamayacaksınız

Mehmet Cengiz’e de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “‘Kılıçdaroğlu’nu bekledim, gelmedi’ diyorsun. Geleceğim ama sadece birisine değil; 5’inize birden geleceğim. Yemin olsun ki kaçacak delik bulamayacaksınız” şeklinde seslendi. Kılıçdaroğlu, açıklamalarının devamında Erdoğan, Bahçeli ve Soylu’ya sert sözlerle tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Suriyeli konusuna değinen CHP lideri, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Ya biz özgür Suriye ordusunu ey Amerika seninle beraber kurduk ya bunun adımını senden önceki Obama yönetimi ile beraber kurduk” ifadesini hatırlatarak, “Tarihi bir itiraftır, tarih açısından Türkiye’nin yüz karası olan bir cümledir” dedi. Kılıçdaroğlu, “Ne demiştim, emperyal güçler ateşi elleriyle  tutmazlar, maşa kullanırlar. Emperyal güçlerin Orta Doğu’daki maşası Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadesini kullandı.

İktidar kanadının göçmenlere yönelik poltikalarını eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de, “Sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, hiçbir zaman devleti yöneten bir kişinin, bir başka devleti yöneten bir kişinin kapısında dakikalarca bekletildiğini gördün mü? Görmediysen hangi yüzle destek veriyorsun? Hangi ahlakla destek veriyorsun, hangi milliyetçilikle destek veriyorsun?” şeklinde tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Devlet yönetiminde şahsileştirme olmaz”

Dış politika

‘BU KADAR KİBİRLE DEVLET YÖNETİLMEZ’

Erdoğan’a mektup yazdım 

“Emperyal güçlerin Orta Doğu’daki maşası Erdoğan’dır”

Bahçeli’ye tepki: Hangi yüzle destek veriyorsun?

Soylu’nun açıklamalarına tepki

“Avrupalılar rahat etsin diye bu ülkeye terörü getirdin” 

“Parayı Avrupa verecek” 

Mehmet Cengiz’e yanıt

Exit mobile version