A3 Haber

AKP’li belediye denize sıfır araziyi satışa çıkardı: “Beton dökecekler”

AKP’li belediye denize sıfır araziyi satışa çıkardı: “Beton dökecekler”

AKP’li belediye denize sıfır araziyi satışa çıkardı: “Beton dökecekler”
Mayıs 11
13:12 2022

AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat ilçesindeki denize sıfır arazisini konut yapımı için satışa çıkardı. Bölge halkı arazinin satışına itiraz ederken, CHP Milletvekili Zeybek “Bu işin arkasından pis kokular geliyor” dedi.

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Mersin Mahallesi’ndeki denize sıfır olan bir dönümlük alan, AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) tarafından satışa çıkarıldı.

Oktay Evsen’in Birgün’de yayınlanan haberine göre, denize sıfır arazinin konut yapımı için 7 milyon TL’ye satılacağı açıklanırken, bölge halkı arazinin satışa çıkarılmasına tepki gösterdi.

Sahile konut yapacaklar

CHP Milletvekili Ahmet Kaya, arazinin satışa çıkarılmasına tepki göstererek, “Vatandaş diyor ki; ‘burası bizim elimizde kalan tek alanımız, burayı geçmişten beri biz kullanıyoruz, burası köylülerin, vatandaşın, bizlerin. Eğer burada bir tesis yapılacaksa, bir yapılaşma olacaksa yine köy halkına bizlere bir sosyal alan şeklinde yapılmasından yanayız. Asla satışına onay vermiyoruz.’ Hiçbir kanun ya da düzenleme vatandaşın önceliğinden daha önemli değildir” diye konuştu.

“20 daireyi 60 milyona satacakken, araziyi 7 milyona satıyorlar” 

Arazi satışını TBMM’ye taşıyacaklarını açıklayan CHP Milletvekili Gökhan Zeybek ise şunları söyledi:

  • Bu işin arkasından pis kokular geliyor. TİSKİ burada kendisi ile ilgili bir faaliyet yapmak yerine, burayı konut imarına geçiriyor ve burayı satarak bir bütçe elde edecek. Ama daha da önemlisi burada yapılacak 20 tane daireyi üç milyondan satsa 60 milyon TL. Ama araziyi 7 milyona satıyorlar. Burada da büyük bir haksızlık var.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER