Site icon A3 Haber

Akşener: Erdoğan’ın bizzat kaleme aldığı 20 yıllık büyük trajedinin artık yavaş yavaş sonuna geliyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göçmenlere ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüştürülmesinin kolaylaştırılması gerektiğini söyleyen Akşener, “AK Parti sayesinde topraklarımız göçmen deposuna dönüştü” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP’nin göçmen politikasını eleştiren Akşener, sığınmacı krizine partisinin çözüm önerilerini açıkladı. Akşener, “İYİ Parti olarak bizim hedefimiz sığınmacıların gayri insani bir çerçevede ülkelerine sürülmesi değil dönüşlerinin kolaylaştırılmasıdır. ABD, Avrupa Birliği dahil bol bol laf üretmek yerine sebep oldukları bu büyük problemin çözümünde rol almak mecburiyetindedir.” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘müjde’ olarak açıkladığı konut finansmanı paketinin dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmasını sağlamayacağını söyleyen Akşener, ‘Müjde’ diye açıklanan konut kampanyası barınma krizini daha da derinleştirecek. Bay kriz bu sözüm ona müjdeyi verdikten sonra konut fiyatları bir gecede yüzde 10 arttı” dedi.

Erdoğan’ın “Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, tatminsizlik, karamsarlık hali aldı başını gidiyor. Halbuki önce elimizdekilere şükredeceğiz” ifadelerine de tepki gösteren Akşener, “Şükürsüzlere şükür öğretmek istiyorsan da o zaman doymak bilmeyen yandaşlarına şükretmeyi öğret. 15 maaş alan genel müdürlerine, ihale arsızı müteahhitlerine, ATM memurlarına, pudra şekeri sevdalılarına şükretmeyi öğret” şeklinde konuştu.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Sığınmacı krizini Erdoğan’ın sığ zihniyetiyle çözemeyiz” 

Erdoğan’ın açıkladığı konut “müjde”sine yanıt

Erdoğan’ın “şükürsüzler” çıkışına tepki 

“Enflasyon düşecekse enflasyon korumalı tahvil nereden çıktı?”

Exit mobile version