A3 Haber

Anadolu Fest’i yasaklayan Vali’nin, dernek adı altında örgütlenen tarikatı ziyaret ettiği ortaya çıktı

Anadolu Fest’i yasaklayan Vali’nin, dernek adı altında örgütlenen tarikatı ziyaret ettiği ortaya çıktı

Anadolu Fest’i yasaklayan Vali’nin, dernek adı altında örgütlenen tarikatı ziyaret ettiği ortaya çıktı
Mayıs 11
15:29 2022

Eskişehir’de 12-15 Mayıs’ta yapılması planlanan Anadolu Fest, Vali Erol Ayyıldız tarafından yasaklanmıştı. Birçok tarikat ve cemaat da Vali’ye destek verip festivalin yasaklanmasını sevinçle karşılamışlardı. Aynı Vali’nin 2020’de İsmailağa cemaatinin Hicret Derneği’ni ziyaret ettiği ortaya çıktı. Vali’nin ziyaret sırasında çekilen fotoğrafı sosyal medyada viral oldu.

Eskişehir’deki tüm toplu etkinlikleri ve müzik festivalini yasaklayan Vali Erol Ayyıldız’a tek destek, tarikat ve cemaatlerden geldi. Eskişehir Valiliği, kentte 15 gün süreyle açık alanlardaki etkinlikleri yasakladı. Valiliğin “uygun görülenler hariç” olmak üzere aldığı yasak kararıyla, 12-15 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan ve şehrin en büyük festivali olan Anadolu Fest de iptal edilmiş oldu.

Yasak kararı kısa sürede büyük tepkiye neden oldu. Siyasiler, sanatçılar, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve öğrenciler başta olmak üzere yurttaşlar karara özellikle sosyal medya ağlarından tepki gösterdi. Tepkiler arasında “kararın toplumsal yaşamı dinsel kurallara göre düzenlemek üzere gençliğin eğlencesini engellemek ve yaşam tarzına müdahale etmek amacıyla alındığı” iddiası öne çıktı.

Kararın ardından, iktidara yakınlığı ve Türkiye’deki dinsel yapılanmalar arasında yaygınlığıyla bilinen İsmailağa cemaatinin tepkisi ve Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın bu cemaate yakınlığı gündeme geldi.

Vali Ayyıldız’ın İsmailağa cemaatinin kentteki temsilcileri ile yan yana fotoğrafları bu yakınlığı kanıtlar nitelikte. Cemaat bağlantılı Hicret Derneği’nin Eylül 2020’de sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflarda, Vali Ayyldız’ın Mahmut Efendi Külliyesi’ni ziyaret ettiği görülüyor. Fotoğraflardan birinde Ayyıldız’ın külliye içinde henüz çocuk yaştaki cübbeli ve sarıklı kişilerin de aralarında olduğu bir grupla birlikte sohbette olduğu da dikkat çekiyor. Ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, “Eskişehir Valisi Sayın Erol Ayyıldız Hicret Derneği Mahmut Efendi Külliyesi’ne ziyarette bulundu. Başta Eskişehir vekilimiz Sayın Hüseyin Kürşat Ahıskalı hocamız ve istişare heyetimiz kendisine teşekkür eder” deniliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER