A3 Haber

Bill Gates koronavirüse yakalandı

Bill Gates koronavirüse yakalandı

Bill Gates koronavirüse yakalandı
Mayıs 11
10:40 2022

Koronavirüs aşı çalışmalarını fonlayan 66 yaşındaki Bill Gates, koronavirüse yakalandığını açıkladı. Gates, aşı olduğunu ve mükemmel tıbbi bakıma sahip olduğu için şanslı olduğunu söyledi.

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu. Koronavirüs aşı çalışmalarına yaptığı yatırımlarla gündemde olan Gates, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, hafif semptomlar gösterdiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Moderna ilaç firmasının yatırımcıları arasında yer alan Bill Gates, Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından uzmanların tavsiyesine uyarak kendisini karantinaya aldığını duyurdu. Aşılı olduğu için şanslı olduğunu belirten 66 yaşındaki milyarder, Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla koronavirüs aşı çalışmalarını fonlamıştı.

65 milyar dolarlık bağışla dünyanın en büyük vakfı 

Koronavirüs salgının başından itibaren yoksul ülkeler için aşıya ve ilaçlara erişimin rahat olması konusunda yardımlarda bulunan Bill Gates, Ekim ayında, düşük gelirli ülkeler için ilaç üreticisi Merck’in antiviral COVID-19 hapının erişimini artırmak için 120 milyon dolar harcayacağını söylemişti.

Bill ve Melinda Vakfı, bu zamana kadar yaptığı 65 milyar dolarlık bağış ile dünyanın en etkili özel vakıfları arasında yer alıyor. Gates, Twitter hesabından, “Aşı olduğum, güçlendiğim, testlere ve mükemmel tıbbi bakıma erişebildiğim için şanslıyım” diye açıklama yaptı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER