A3 Haber

DEVA Partisi’nin Gaziantep mitingine yasak: “Valiye kim telefon açtı?”

DEVA Partisi’nin Gaziantep mitingine yasak: “Valiye kim telefon açtı?”

DEVA Partisi’nin Gaziantep mitingine yasak: “Valiye kim telefon açtı?”
Mayıs 11
16:35 2022

DEVA Partisi’nin Gaziantep’te yapılması planlanan mitinge Valilik önce izin, sonra yasak getirdi. Babacan karara sert tepki gösterdi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ‘Haftalık Değerlendirme Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Seçim mitingi startını 21 Mayıs’ta Antep’te vereceklerini duyuran Babacan, Deva Partisi’nin miting yapmak içlin Demokrasi Meydanı’nı talep ettiklerini, ancak Gaziantep Valiliği’nin meydanda miting için önce “uygun” şeklinde cevap vermesine karşılık 3 gün sonra “uygun değil” kararı verdiğini açıkladı.

Babacan, “uygun” notu düşülen evrağın üzerinde, miting duyurusunun ardından oynama yapılarak “değil” kelimesi eklenip “uygun değil” şeklinde değiştirildiğini belirtti.

“Elleri ayaklarına dolaştı”

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

  • “Bugün buradan tüm Türkiye’ye bir duyuru yapmak istiyorum. Deva Partisi’nin ilk mitingini 21 Mayıs’ta Gaziantep’te yapıyoruz. Daha ilk mitingimizde bize engeller çıkarmaya çalışıyorlar. Birileri epey rahatsız olmuş. Valilikten talep ettiğimizde onay verdikleri miting alanını, üç gün sonra alelacele iptal ettiler. Biz Gaziantep’teki mitingimnizi Demokrasi Meydanı’nda yapmak için valilikten talepte bulunuyoruz. Ne zaman? Tarih 29 Nisan. Gaziantep Valisi kendi el yazısı ile uygun notunu düşüyor. Sonra arkadaşlarımız bu yazıdan üç gün sonra, 2 Mayıs’ta bayram mesajı ile birlikte mitingimizin tarihi ve mitingin yapılacağı meydanı tüm Gaziantep yereline duyurmaya başlıyor. Bu duyurudan sonra korku dağları sarıyor. Bu duyurudan sonra birilerini elleri ayakları birbirine dolaşıyor.
  • Tarih 2 Mayıs, ilk yazının üzerinden üç gün geçmiş. Biz duyuru yaptık ya, hemen sonra aynı evrağa, ‘uygun’ ifadesinin yanına ‘değil’ eklemişler. Yaz olmuş ‘uygun değil’. El yazısı aynı kişinin görünüyor ancak kalem farkından açık seçik görünüyor. Bizim miting duyurumuzdan hemen sonra yapılmış. Zaten duyurusuna arkadaşlar başlıyorlar, yarım saat sonra telefon geliyor valilikten, ‘ya bir dakika durun o meydan olmuyor’ diye. Kendi verdiğiniz yazıyı ne oldu da değiştiriniz, kimden ne telefon aldınız, nasıl bir baskı gördünüz ki yaptınız. Devletin valisi bu hale düşürülür mü ya? Gelip geçici iktidarların elinde oyuncak edilir mi bir vali?

“Meydan uygun değil ama meydanda yapılacak miting için heyet uygun”

  • Bakın bir evrak daha. Tarih 5 Mayıs. Aradan üç gün daha geçiyor, bu evrağa göre ise, ilk talep ettiğimiz meydanı kabul etmişler, başta uygun dedikleri sonra vazgeçtikleri o Demokrasi Meydanı için komiteye onay vermişler. E hani o meydan uygun değildi? Meydan uygun değil ama o uygun olmayan meydanda yapılacak miting için heyet uygun. Hale bakın. Bunlar ne yapacaklarını şaşırmışlar.
  • Sonuç itibarıyla, Demokrasi Meydanı için önce uygun dediler, sonra da evrakta karalama yaparak vazgeçtiler. Bunlar, Demokrasi Meydanı’nda demokrasiyi katlettiler.
  • Meydan iktidardaki partiye açık, bize kapalı. Partili taraflı Cumhurbaşkanına bağlı çalışan devletin valilerinin de içine düştüğü durum bu. Akılları fikirleri, aman Deva Partisi görülmesin. Gaziantep’te talep ettiğimiz 4 alan talebinin dördünü de reddettiler. Şimdi bize ulaşımı zor, daha önce hiçbir siyasi organizasyonun yapılmadığı bir alanı uygun görüyorlar. Gaziantep’te yaşayanların bile çoğunun bilmediği meydanı bize veriyorlar.
  • Tarifi bulması zor olsun ki kimse gitmesin zannediyorlar. Bizi hedef alarak seçim yasasını değiştirdiler. Hedef biziz. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Seçim meydanlarda kazanılır dedik. Önümüzdeki seçimlerde kendi adımızla gireceğimizi açıkladık ve bu işi bitirdik. Şimdi de bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Buradan hodri meydan diyoruz.

“Beştepe’ye sesleniyorum: Valilere baskı yapmakla uğraşmayın, ben buradayım” 

  • Bizim Gaziantep’te öyle bir teşkilatımız var ki, bırakın Kale Arkası’nı gidin mitinginizi Fizan’da yapın deseniz bizim teşkilatımız bunu yine yapar. Biz o mitingi en geniş katılımla yapacağız. Milletimiz sizin ne olduğunuzu artık çok iyi biliyor. Buradan Beştepe’ye sesleniyorum; boşuna valilere baskı yapmakla falan uğraşmayın, buyurun işte ben buradayım. Ne istiyorsanız yüzüme söyleyin. Devletin imkanlarını kullanarak bizi durduramazsınız. Bu yaşananlara en iyi cevabı önce Gaziantep, sonra tüm Türkiye verecek. Deva Partisi’nin olduğu her meydan Demokrasi Meydanı’dır. Bütün Gazianteplileri mitingimize davet ediyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER