A3 Haber

Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren AKP’li Çelik: Sığınmacıları katillere teslim edemeyiz

Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren AKP’li Çelik: Sığınmacıları katillere teslim edemeyiz

Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren AKP’li Çelik: Sığınmacıları katillere teslim edemeyiz
Mayıs 11
15:20 2022

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sığınmacılara yönelik sözlerine tepki göstererek “Sığınmacıları katillere teslim edemeyiz” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönüşlerine ilişkin konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sığınmacılara yönelik açıklamalarına tepki gösteren Çelik, “Muhalefet partilerinin Suriyelileri katillere teslim etmeyecek bir projeleri var mı? Sığınmacıları katillere teslim edemeyiz.” dedi.

Ömer Çelik, sığınmacı tartışmalarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını ‘utanç verici’ sözleriyle nitelendiren Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • Türkiye’nin politikası yok gibi konuşanlar oradaki durumu bilmiyor. Cumhurbaşkanımız çok net bir ifade kullandı. Bir gün gönüllü ve onurlu şekilde döneceklerdir. Biz bunları katillere teslim edemeyiz. Muhalefet partilerinin bu insanları katillere teslim etmemek için programları var mı? Karşılarında bir katliam makinası var. Kılıçdaroğlu kendisini Esad yönetimi ile empati kurarcasına konuşuyor. Esad rejimi ile kim empati yapıyor ise asıl maşa odur.

“Utanç verici, büyük bir yalan” 

  • Diyor ki Aylan bebeğin ölümünden Erdoğan sorumludur. Cumhurbaşkanımız, dünyaya seslendi, ‘Bu çocuklar Akdeniz’de ölmesin. Akdeniz çocuklara mezar olmasın’ dedi. Kılıçdaroğlu’nun son açıklamaları utanç verici, büyük bir yalan.
  • Kılıçdaroğlu’nun son konuşması hükümetimize, Kabinemize karşı nefret ve husumet siyasetidir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER