A3 Haber

Yargıtay, Canan Kaftancıoğlu’nun aldığı üç cezayı onadı!

Yargıtay, Canan Kaftancıoğlu’nun aldığı üç cezayı onadı!

Yargıtay, Canan Kaftancıoğlu’nun aldığı üç cezayı onadı!
Mayıs 12
15:25 2022

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun üç davadan aldığı cezaları onadı, iki davayı ise düşürdü. Karar ardından açıklama yapan Kaftancıoğlu, “İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın” açıklamasını yaptı.

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladı. Yargıtay 3’üncü  Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na beş ayrı suçtan verilen dokuz yıl sekiz  ay 20 günlük hapis cezasının dört  yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı. Yargıtay’ın kararına göre, Kaftancıoğlu’nun üç  davadan aldığı ceza onanırken yargılandığı iki dava ise düşürüldü.

Kaftancıoğlu’ndan ilk açıklama

Kaftancıoğlu, Yargıtay’ın kararı ardından ilk açıklamasını kişisel Twitter hesabından paylaştığı video ile yaptı. Kaftancıoğlu videoda, “Biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar, bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil 84 milyon için hukuku yeniden sağlayıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz. İşte o zaman bu ülkede gerçek adalet, gerçek hukuk tesis edilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan milletvekillerine çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekillerine çağrı yaparak, “Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın” dedi.

Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararının ardından İstanbul’a geliyor

Siyasi yasak kararı

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 4 yıl 11 aylık cezanın yanı sıra siyasi yasak uygulanmasına karar verildiğini aktardı.

CHP Gençlik Kolları’ndan çağrı

CHP Gençlik Kolları, “İstanbul’da bulunan tüm gençlik örgütümüzü saat 18.00’de il başkanlığımıza çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Yapılan açıklamada, “Faşizme teslim edecek tek bir yoldaşımız bile yok!” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER