A3 Haber

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri her ay 15 bin TL maaş alıyor: Kurul altı aydır toplanmıyor

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri her ay 15 bin TL maaş alıyor: Kurul altı aydır toplanmıyor

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri her ay 15 bin TL maaş alıyor: Kurul altı aydır toplanmıyor
Mayıs 13
08:41 2022

Son dönemde kurulun toplanmamasında kurul üyelerinin farklı çıkışlar ile gündeme gelmesinin etkili olduğu düşünülüyor. Kurul üyeleri toplanmasa da her ay milletin cebinden 15 bin TL maaş alıyor.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinin ardından sistemdeki tıkanıklıklar ve aksaklıklar her alanda kendini ciddi şekilde hissettiriyor. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ise söz konusu aksaklıklar başta olmak üzere mevcut sistemin daha iyi çalışması için kurulmuştu.

Milli Gazete’den  Muhammed Vefa’nın haberine göre önceki dönemlerde her ay Erdoğan başkanlığında toplanan kurul, en son geçtiğimiz yılın Aralık ayında bir araya geldi. Kurul yaklaşık altı aydır toplanmamasına rağmen, üyeler 15 bin TL’nin üzerindeki maaşlarını almaya devam ediyor.

Üç kurul üyesi sessizliğe gömüldü

Son dönemde kurulun toplanmamasında, kurul üyelerinin farklı çıkışlar ile gündeme gelmesinin etkili olduğu düşünülüyor. Özellikle Cemil Çiçek’in son günlerde yaptığı çıkışlar AKP içerisinde tartışmalara sebep olurken, diğer kurul üyelerinin sessizliklerini bozmaması dikkat çekiyor. Cemil Çiçek, kısa süre önce şu açıklamalarda bulunmuştu: “Geçmişten ders çıkaralım… Ramazan’da midemizle tuttuğumuz orucu biraz da ağzımızla tutmamız lazım. Demokratik tövbeye ihtiyaç var. Nerede yanlış yaptık diye vicdan muhasebesi yapmak şart.”

Kurulda dört eski TBMM başkanı var

Erdoğan başkanlığındaki kurulda İsmail Kahraman, Cemil Çiçek, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin yer alıyor.

Daha önce kurulda yer alan Bülent Arınç, bazı açıklamaları nedeniyle Erdoğan ile gerginlik yaşamıştı. Gerginlikten sonra Arınç, YİK üyeliğinden istifa etmişti. Yıldırım Akbulut da hayatını kaybetmişti.

2019’da 15 bin TL maaş alıyorlardı

Kurul oluşturulduktan sonra YİK üyelerinin maaşı hep tartışma konusu oldu. YİK üyesi Mehmet Ali Şahin, 2019 yılı Temmuz ayında yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanlığı YİK üyelerinin 15 bin 130 lira maaş aldığını açıklamıştı. Söz konusu süreç içerisinde YİK üyelerinin maaşına da zamların geldiği belirtiliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER