Site icon A3 Haber

Davutoğlu’nun “listesi”nde Erdoğan, Yıldırım, Soylu ve Albayrak var: Defterler açılırsa, insan önüne çıkamazlar

Davutoğlu, “1 Kasım 2015 seçimlerine giden süreçte terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan önüne çıkamaz” dediği isimlerin “Erdoğan, Yıldırım, Soylu ve Albayrak” olduğunu söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakanlık ve dışişleri bakanlığı yaptığı AK Parti iktidarıyla yollarını ayırmadan önce kendisine parti içinde ‘darbe yapıldığı’nı öne sürdü. “Başbakanlık gibi makamlar bazen devlet menfaati gerektiğinde her şeyi içinize atmanızı gerektiren makamlardır” diyen Davutoğlu, Türkiye’nin büyük bir krize girmemesi için bu durumu sert bir şekilde kamuoyunu sarsacak ifadeler kullanarak duyurmadığını dile getirdi. “1 Kasım seçimine giderken sert bir mücadeleye girmemek hataydı” dedi.

Davutoğlu, daha önce sarfettiği “1 Kasım 2015 seçimlerine giden süreçte terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan önüne çıkamaz” sözlerine de açıklık getirdi. Bu kişileri “Erdoğan, Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak” olarak sıraladı.

Euronews Türkçe’den Dilek Gül’ün sorularını yanıtlayan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından bazıları şöyle:

Partinize ‘Gelecek’ adını verdiniz. Fakat geçmişiniz sıkça karşınıza çıkıyor. Biz de geleceği konuşmadan önce geçmişi soralım: Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık yaptığınız AK Partili yıllarınızdan, en büyük pişmanlığınız nedir?

“O gün MYK listesini kabul etmek hataydı”

“İnsan önüne çıkamazlar”

“Binali Yıldırım tek tek il başkanlarını aradı”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı

Altılı masada Cumhurbaşkanlığı için hiç isim konuştunuz mu? İsim değerlendirdiniz mi?

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adı geçtiğinde adaylık için sizin sıcak bakmadığınız gündeme geliyor. Bu tür kulis yazıları yazılıyor. Bu iddialar doğru mu? Kılıçdaroğlu adayım derse 6’lı masada ne dersiniz? İtirazınız olur mu?

HDP, neden altılı masada yer almadı?

Exit mobile version