A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan SADAT baskını: Seçimin güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT ve Saray’dır

Kılıçdaroğlu’ndan SADAT baskını: Seçimin güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT ve Saray’dır

Kılıçdaroğlu’ndan SADAT baskını: Seçimin güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT ve Saray’dır
Mayıs 13
15:33 2022

Kılıçdaroğlu, sabah gerçekleştirilen olağanüstü MYK toplantısı sonrası bir ziyaret gerçekleştireceği duyrulmuştu. Kılıçdaroğlu SADAT’ın önünde.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Beylikdüzü’nde Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (SADAT) önüne gitti.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li milletvekilleri de eşlik etti.

Gazetecilere açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, SADAT kimlere hizmet ediyor diye sormaya geldik” dedi. SADAT, CHP Lideri ile CHP’li vekillere kapıyı kapattı.

“SADAT, terörist yetiştiren bir kurumdur”

Kılıçdaroğlu, SADAT’ın önünde açıklamalarda bulundu.

“Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara, kişilere teslim edilmeyecektir” diyen Kılıçdaroğlu, “Seçim güvenliği önemlidir. Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Daha düne kadar Erdoğan’ın danışmalığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var. Dikkatini çekmek isterim kamuyonunu; gayri nizami harp eğitim var. Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, suikast ve teftiş… Teftişin bugünkü diliyle Arapça terör olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör. Burası terörist yetiştiren bir kurumdur” dedi.

Seçim güvenliği vurgusu 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Eğer bugün Türkiye’de milyonlarca insan varsa ve bunlar Suriye’den gelmişlerse, bunların buraya gelişlerinde en büyük rolü oynayan da SADAT’tır. Erdoğan’a söylemeyek isterim; sen bu kuruluşu hangi gerekçe ile danışman yaptın ve hangi gerekçe ile çalıştın? Şu ana kadar Erdoğan’dan bu konu hakkında gelen hiçbir bilgi yok. Şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim; CHP bu ülkede demokratik yollarla seçimin yapılması için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar, kim olursa olsun, seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliği sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve Saray’dır. Bunu bütün Türkiye’ye ve halkımıza açık ve net ifade ediyorum.”

“Kapılarını korkudan kapattılar”

“Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, Biz Kuvayi Milliyeciyiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Biz SADAT’çılardan, tetikçilerden korkacak kişiler değiliz. Korkanlar kapılarını açmayanlardır. Buraya geldik, kendilerinden bilgi almak istedik ama korkularından yuvalarına sığındılar. O yuva onları kurtarmaz. Biz bu ülkeye gerçek demokrasiyi getirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bütün halkımızın bunu bilmesini isterim. Buraya CHP’li kadın milletvekilleri de dahil olmak üzere çok sayıda milletvekiliyle geldik. Hiçbir şekilde basına bu olayı vermek istemedik. Kişileri de rencide etmek istemedik. Sağlıklı, tutarlı bir şekilde size soru sormak istiyoruz, kim size destek veriyor, kaynaklarınız nedir, kaç kişiyi sabotaj yapmak üzere yetiştirdiniz, bunları öğrenmek istedik ama kapılarını korkudan kapattılar. Ama korkunun ecele faydası yok!”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER