A3 Haber

New York’ta bir markete silahlı saldırı: 10 kişi öldü

New York’ta bir markete silahlı saldırı: 10 kişi öldü

New York’ta bir markete silahlı saldırı: 10 kişi öldü
Mayıs 15
00:04 2022

ABD’de New York’un Buffalo kentinde bir markete silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 10 kişinin öldüğü öğrenildi. Saldırganın Payton Gendron isimli 18 yaşında beyaz bir erkek olduğu açıklandı.

CNN International’ın haberine göre, Buffalo polisi söz konusu saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Polis çok sayıda kişinin vurulduğunu söylerken saldırganın gözaltına alındığını belirtti. Olay mahalline yakın kişilere de uzaklaşma uyarısı yapıldı.

Olaya ilişkin açıklama yapan New York Valisi Kathy Hochul, “Buffalo’da bir markete yapılan saldırıyı yakından izliyorum. Yerel yetkililere yardım teklifinde bulunduk. Buffalo’daysanız, lütfen bölgeden çıkın ve kolluk kuvvetlerinin ve yerel yetkililerin talimatlarını izleyin dedi.

AP’nin haberine göre askeri kamuflaj ve çelik yelek giyen saldırgan en az 10 kişiyi öldürdü.

Saldırgan 18 yaşındaki Payron Gendron: Irkçı saldırı

Saldırganın Payton Gendron isimli 18 yaşında beyaz bir erkek olduğu açıklandı. Görgü tanıkları ise saldırganın askeri tarzda kıyafetler ve zırh giydiği bilgisini paylaştı.

Yetkililer, Buffalo kenti dışından gelen saldırganın hedef aldığı 13 kişiden 11’inin siyahi olduğunu belirtti.

Saldırganın süpermarkete tüfekle girdiğini ve ateş açtığını belirten yetkililer, olayın ırkçı bir saldırı olduğunu ve saldırıya ilişkin nefret suçu soruşturması başlatıldığını ifade etti.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER