A3 Haber

Bahçeli’den Canan Kaftancıoğlu yorumu: “Kendisine siyaset yolu kapanmıştır”

Bahçeli’den Canan Kaftancıoğlu yorumu: “Kendisine siyaset yolu kapanmıştır”

Bahçeli’den Canan Kaftancıoğlu yorumu: “Kendisine siyaset yolu kapanmıştır”
Mayıs 17
13:23 2022

MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu ile ilgili Yargıtay kararına yönelik “CHP İl Başkanı’nın suçu belirlenmiş, seçim kanunu gereğince kendisine siyaset yolu kapanmıştır. Siyaset yasağıyla tasfiye olduğu hukuken netleşmiştir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • Türkiye’nin ayak bağı olan zillet ittifakının, bu çarpık zihniyetin iktidara gelmesi zaten mümkün değildir. Marjinal il başkanları için de kararı adalet vermiştir. Ama bunlar İstanbul’da şov sahnesine çıkmıştır. Ben yine İstanbul’a yalın ayak yürür diye bekledim. Bu kişi Türk devletine seri katil demiş, suç işlemiştir. Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak şeyler söylemiştir. Kılıçdaroğlu açıklamalıdır, devlete seri katil denmesine ne diyorsun? Susma Kılıçdaroğlu, “devlete seri katil demek namertliktir” diyebilir misin? Diyemiyorsan sen de bu suça ortaksın.

“Kaftancıoğlu’na siyaset yolu kapandı”

  • CHP İl Başkanı’nın suçu belirlenmiş, seçim kanunu gereğince kendisine siyaset yolu kapanmıştır. Siyaset yasağıyla tasfiye olduğu hukuken netleşmiştir. Kim suç işlemişse bunun bedeline katlanmak durumundadır. Tunceli’de bir milletvekilinin polise taş atması da suçtur. Askerimize, polisimize taş atmak kabul edilemez, herkes haddini bilsin. Alemde şer, oğuzda er tükenmez. Ne devletimiz, ne milletimiz sokak serserilerine teslim edilmeyecektir.

İsveç ve Finlandiya’ya: “Viking mantığı vandal mantığıdır”

  • İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyesi olması konusunun tartışmaya açılması krizi büyütmektedir. Ukrayna’da savaş sürüyorken Rusya’yı daha da kışkırtmak dünya barışını hedefleyen bir strateji değildir. Bu iki ülkenin NATO’ya girme sürecinin bize göre üç ayaklı sakıncası vardır. İlk olarak, Rusya kışkırtılmış olacaktır. Savaşın büyüme ve coğrafi olarak genişleme ihtimali söz konusudur. İkinci olarak, bu ülkelerin Türkiye düşmanlarını kucakladığı bilinmektedir. Bize masal anlatmasınlar. Viking mantığı vandal mantığıdır. Terör örgütlerine verilen destekleri düşünürsek onlarla nasıl bir güvenlik birliği içinde bulunalım! Onlara nasıl itibar edelim! Finlandiya ve İsveç’in bekleme odasına alınması en makul seçenektir. Üçüncü olarak, Batı Avrupa’ya yüklenen ağırlık Doğu’ya kaldırılacaktır. MHP, bu üyelik tartışmasına olumsuz bakmaktadır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER