A3 Haber

Emine Erdoğan: Maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz

Emine Erdoğan: Maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz

Emine Erdoğan: Maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz
Mayıs 17
19:12 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bağımlılıkların bireysel ve toplumsal hayatı tehdit ettiğini belirterek, “Geleneksel değerlerden ve geleneksel kurumlardan bir kopuş söz konusu. Yakın ilişkilerimiz zayıflıyor, maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ankara’da ‘Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Sempozyumu’na katıldı. İnsanların bilinçlerinin berraklığını çeşitli sebeplerle kaybettiği, bağımlılık çeşitlerinin gittikçe arttığı bir dünyada yaşandığını söyleyen Emine Erdoğan, “Bağımlılıklar, tüm alt başlıklarıyla, dünyanın müşterek sorunlarından biri. İnsanın bireysel sağlığından başlayarak, toplumsal sağlığı tehdit ediyor. Bu durumun sonuçlarını, sönen hayatlar, dağılan aileler ve azalan toplumsal huzur olarak görüyoruz. En basit haliyle bağımlılık, kişinin kullandığı bir nesne, madde ya da bir davranışı üzerindeki kontrolünü ve iradesini yitirmesidir. Bağımlılığa dönüşen şeylerin eksikliği, büyük bir yoksunluk duygusuna dönüşür” ifadelerini kullandı.

“Bireyselleşme öne çıkıyor”

Erdoğan, bağımlılıkların çeşidinin arttığı gibi şeklinin de değiştiğini söyleyerek, “Değişen dünya beraberinde yeni bağımlılıklar üretiyor. Hayatımızı kolaylaştıran teknolojinin bizatihi kendisi artık bir bağımlılık oldu. Bilinçsiz ve aşırı internet kullanımı, sosyal medya, dijital oyun, çevrim içi alışveriş, çevrim içi kumar gibi birçok yeni bağımlılığı hayatımıza soktu. Dünya Sağlık Örgütü, 2018’de dijital oyun bağımlılığını ruhsal sağlık problemi kategorisine aldı ve oyun rahatsızlığı olarak isimlendirdi. Takdir edersiniz ki sorunlarla mücadele, sorunun köküne inmeyi gerektirir. Bireysel ve toplumsal hayatımızı tehdit eder hale gelen ve sürekli çeşitlenen bu bağımlılıkların kaynağını el birliğiyle bulmalıyız. Modern çağın insanları, özgürlükleri en üst düzeyde talep ediyor. Bireyselleşme öne çıkıyor. Ancak özgürleştiklerini sanırken, ellerine ayaklarına kendi rızalarıyla geçirdikleri görünmez kelepçe ve prangalardan habersizler. Geleneksel değerlerden ve geleneksel kurumlardan bir kopuş söz konusu. Yakın ilişkilerimiz zayıflıyor, maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz. Ne yazık ki köle olan taraf insan oluyor. Oysa gerçek özgürlük, her türlü prangadan azade olmaktır” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER