Site icon A3 Haber

“Elektriğe yüzde 100 zam yolda”

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Elektriğe yüzde 100 zam yolda” dedi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, elektriğe yüzde 100 oranında zam yapılacağını öne sürdü.

Yapılacak zammı, “Mesken düşük kademe vergi dahil kilowatt saat başına 1,26 TL’ye satılıyor. Yüksek tüketim bedeli 1,89 TL. Ancak bir kilowatt saat elektriğin üretim maliyeti 2,7 TL’ye kadar çıkmış durumda. Sanayi ve ticarethane aboneleri de kilowatt saat başına 2,74 TL ödüyor” sözleriyle anlatan Karabat, “Dolayısıyla mesken elektriğinin sanayi ve ticarethane aboneleri tarafından sübvanse edilmesi de artık söz konusu değil” dedi. Enerji üretiminin yaklaşık yüzde 85’inin özel sektör yapıldığını belirten CHP’li Karabat, “Bunların da en az yüzde 70 oranında döviz borçlusu olduğundan zam kaçınılmaz” ifadelerini kullandı.

AKP’nin ‘mecbur bir şekilde’ yüzde 100 oranında zam yapacağını söyleyen Karabat, “Enerji sektöründeki yanlış özelleştirmeler ve tamamen dövize endeksli finans sistemi Türkiye’yi dünyanın en pahalı elektriğini tüketen ülkeler arasına soktu” dedi.

CHP’li Özgür Karabat’ın sosyal medya hesabından konu hakkında şu mesajları paylaştı:

Exit mobile version