A3 Haber

The Guardian: Erdoğan “İsveç” tepkisiyle milliyetçi oyları hedefliyor

The Guardian: Erdoğan “İsveç” tepkisiyle milliyetçi oyları hedefliyor

The Guardian: Erdoğan “İsveç” tepkisiyle milliyetçi oyları hedefliyor
Mayıs 19
13:04 2022

The Guardian gazetesi, Erdoğan’ın paramparça bir ekonomi ve partisine desteğin giderek azalmasıyla uğraştığı değerlendirmesini yaptı. Erdoğan’ın zorlu bir seçim sürecine gireceği bu nedenle İsveç’in NATO üyeliğine karşı çıkarak milliyetçi oyları hedeflediği analizine yer verildi.

The Guardian’ın diplomasi editörü Patrick Wintour, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç’e PKK üyelerinin iadesinin reddedilmesine yönelik tepkileriyle seçim hazırlığı yaptığı ve milliyetçi oyları artırmayı hedeflediği değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı çıkarak ittifakı krize sürüklediğine ilişkin yorumlar İngiltere basınında yer aldı. Türkiye “terör” gerekçesiyle Finlandiya’dan 12, İsveç’ten 21 kişinin iade edilmesini istiyor.

İsveç’e şantaj

The Guardian’ın diplomasi editörü Patrick Wintour’un yazısında, “Erdoğan İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini veto etme tehditlerini iki katına çıkardı. Her iki ülkenin de kendisini ikna etmesi için Ankara’ya heyetler göndermesinin anlamsız olduğunu söyledi. 10 talep sunarak İsveç’e şantaj yaptığı iddialarını güçlendirdi. Erdoğan’ın karşı çıkışının NATO’yu aylarca düğümleyebileceğinden kimsenin şüphesi yok” denildi.

“Paramparça bir ekonomi”

Habere göre, İngiliz savunma ve güvenlik düşünce kuruluşu Royal United Services Institute (RUSI) direktör yardımcısı Jonathan Eyal, “Her iki ülke de kendi iç iltica sistemlerini basitçe parçalayamaz” dedi.

Türkiye’nin sürgündeki PKK üyeleriyle ilgili taleplerine aşina olunduğu, Erdoğan’ın halihazırda paramparça bir ekonomi ve partisine desteğin giderek azalmasıyla uğraştığını belirten Eyal, Erdoğan’ın Türkiye’de milliyetçi oyları artırmaya çalıştığı ve “uç noktalarda hareket ettiği ve uçlarda yaşadığı” görüşü verdi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER