A3 Haber

Erdoğan “proje 36 ayda biter”’ diyen müteahhitti azarladı: Sen nasıl Fatih torunusun!

Erdoğan “proje 36 ayda biter”’ diyen müteahhitti azarladı: Sen nasıl Fatih torunusun!

Erdoğan “proje 36 ayda biter”’ diyen müteahhitti azarladı: Sen nasıl Fatih torunusun!
Mayıs 20
15:54 2022

Erdoğan, “Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri” projesinin temel atma programında “36 ayda biter” diyen müteahhitti, “Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun! Ne yapıyorsun sen? Hamza bey, 36 aydan başladı, 30’a indi. Ne diyor bu? Bu müteahhitti değiştirelim biz. Olmaz olmaz… Sen Kanuni Sultan Süleyman’ı duydun mu?” şeklinde azarladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri” projesinin temel atma programında konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamasında dikkat çekenler şöyle:

  • “Bugün sosyal hizmet şehri projesinin temelini atmak için bir aradayız .Burada bir duruma dokunmadan geçmeyeceğim, bu işler bizim işimiz. Belediye başkanlığımda Kayışdağı’da bir Darülacezenin açılışını yapmıştı. Şuandaki malum iktidar, aynı şekilde temelini atacağımız adımlarla süreci devam ettiriyor. Tabii bir şeyi sormam lazım İstanbul’un şuanda Büyükşehir Belediye Başkanlığını üstlenmiş olan kişi veya kişilerin acaba bu alanlarda attıkları bir adım var mı? Ya bir şey yap. Bir suyu akmayan musluğu açmakla biz hizmet ettik diyemezsiniz. Milleti aldatmayın. Ülkenin darda kalmışına elinizi uzatın. Bu tür şeyleri yapın biz de sizleri alkışlayalım. Ama yok.

Müteahhitte azar

  • Sen ne kadar sürede bitireceksin? … Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun! Ne yapıyorsun sen? Hamza bey, 36 aydan başladı, 30’a indi. Ne diyor bu? Bu müteahhitti değiştirelim biz. Olmaz olmaz… Sen Kanuni Sultan Süleyman’ı duydun mu? Süleymaniye’yi ne kadar zamanda bitirdi? Hamza bey, Süleymaniye’yi ne kadar zamanda bitirdi? 1 yılın altına düşürdü mü? (Mmüteahhitte dönere) Bak… Olmaz… 24 saat anlayışıyla çalışacaksınız ve burayı kesinlikle önümüzdeki bu günlerde burayı bitirmeniz lazım.

“Batı’nın düştüğü hataya biz düşmeyeceğiz”

  • Kurallar önemlidir. Maddi imkanlar önemlidir. Bireylere değer vermek önemlidir. Ama bunlar sadece günü kurtarır. Ailenin merkezinde olduğu güçlü bir sosyal yapı olmadan bunların hiçbiri geleceği kurtarmaya yetmez. Bizim önceliğimiz medeniyet mirasımıza , inanç ve kültür değerlerimize sarılarak dezavantajlı gruplar dediğimiz engellilerimizi, yaşlılarımızı, kimsesiz çocuklarımızı sosyal yapımız ,içinde yaşatmaktır. Buna rağmen kimsesiz kalan yardıma veya desteğe muhtaç olan vatandaşlarımızı da kurduğumuz müesseseler vasıtasıyla insani hayat sürebilecekleri imkanlara kavuşturmaktır. İnşallah Darülaceze sosyal hizmet şehri inanarak söylüyorum dünyada bu işin tek örneği olacak bittiği anda.
  • Aile yapısında dağılma ve aşınma nesilden nesile aktarılan değerlerimizin geleceğinde de bir belirsizliğe ne yazık ki yol açmıştır. Eğitim önce ailede başlar. Daha ileri gidiyorum ana karnında başlar. Oradan başlayıp doğumla gelişen bir eğitim dünyası. Okul tek başına bunu yapamaz. Ailede atılan temelin üzerinde inşasını yürütür. Ailede verilmesi gereken değerler eksik kaldığı zaman okullar arzu ettiğimiz milli manevi ahlaki medeni, manevi, insanı, medeni hasretlere sahip çocuklar yetiştirme konusunda zorlanıyor. Bunun için önümüzdeki dönemdeki önceliklerimizin başına ailenin güçlendirilmesini eğitimin içeriğinin buradaki eksiklerin telafi edileceği şekilde geliştirilmesini kültürümüze sahiplenilmesini yerleştirdik. Batı’nın düştüğü hataya inşallah biz düşmeyeceğiz. Batı tarzı bir güvenlik ve refah anlayışı uğruna aileden başlayarak tüm sosyal yaşantımızı, inancımızı feda edecek şekilde köklerimizle bağımızı koparmayacağız.

“Türkiye’nin benzeri dünyada yok”

  • Hamdolsun bugün Türkiye, dünyanın en iyi işleyen en kuşatıcı sosyal destek sistemine sahip ülkelerinden biridir. Benzeri yok. Eğer şu dünyayı tanımışsam biliyorsam ülkemiz gibi bir başka örnek dünyada yok.

Detaylar geliyor…

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER