Site icon A3 Haber

Ahmet Şık: Alevilerin travmalarını tetiklemeye yol açtığım için özür dilerim

TİP Milletvekili Ahmet Şık, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’yla ilgili açıklaması nedeniyle özür dileyerek, “Meramımı anlatamamışım. Anlatamadığım için, Alevilerin travmalarını tetiklemeye yol açtığım için özür dilerim. Bağlamından koparılan cümleler birileri tarafından linç girişimi çarkına atılmam için fırsat olarak görüldü” dedi.

“Özgürlük ve güvenlik hakkı ile ifade ve basın özgürlüğü haklarının” ihlal edildiğine hükmeden AİHM kararına göre, Türkiye Ahmet Şık’a, 16 bin avro tazminat ödenecek.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için “Alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele olduğunu, bizler için değil elbette, kavrayarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum” sözüne açıklık getirdi. Şık, “Meramımı anlatamamışım. Anlatamadığım için, Alevilerin travmalarını tetiklemeye yol açtığım için özür dilerim” dedi.

Şık, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili Medyascope’de Ruşen Çakır’a yapığı açıklamaya gelen tepkilere sosyal medya üzerinden cevap verdi. Şık, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için “Alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele olduğunu, bizler için değil elbette, kavrayarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadesini kullanmıştı.

Şık, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İktidarın kitlesini konsolide etmekte kullanabileceği…”

“Bize her gün Madımak’ı yaşatabilecek bir iktidar”

Exit mobile version