A3 Haber

Bülent Ortaçgil: Bu ortamın değişmemesini istemek geri zekalılıkla eşdeğer

Bülent Ortaçgil: Bu ortamın değişmemesini istemek geri zekalılıkla eşdeğer

Bülent Ortaçgil: Bu ortamın değişmemesini istemek geri zekalılıkla eşdeğer
Mayıs 21
11:25 2022

Usta sanatçı Bülent Ortaçgil, “Politik olarak bu ortamın değişmesini istiyorum. Çünkü bu ortamın değişmemesini istemek geri zekâlılıkla eşdeğer bir şey” dedi.

Yarım asrı aşkın profesyonel müzik yaşamını “Elli Buçuk” adlı yeni albümüyle taçlandıran Bülent Ortaçgil, Gezi direnişi, konser ve festival yasakları ile muhalefete ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet’ten Emrah Kolukısa’ya konuşan Ortaçgil, “İtaatkâr bir toplum olduk” dedi ve ekledi: “Ekonomi kötü diye bütün oylar muhalefete gidecek değil.”

Ortaçgil, Gezi direnişini” anlamsız bulduğu” iddiası için, “Hayır hayır, asla öyle bulmuyorum. Sadece Gezi eylemleri sırasında ben İstanbul’da değildim, Bozburun’daydım ve Gezi olaylarının gerçekten genç, itiraz eden, ama o itirazını hangi mecraya sokacağını bilmese de son derece samimi bir olaylar dizisi olarak gördüm” dedi.

“Daha ne yapılsın ki bize, ‘dur hemşerim’ diyebilelim?” 

“İlk defa insanlar bu iktidara ‘Dur hemşerim’ dedikleri için, bunu gençler dediği için, hiçbir politik angajmanı olmadan dedikleri için, tabii ki değerliydi” diyen Bülent Ortaçgil, “Ama dikkatinizi çekerim; benim gençliğimde insanlar kendini ifade etmek için, bir şeyleri protesto etmek için sokaklarda yürürdü, bu suç değildi ve insanlar da bunu yapabilecek yüreğe sahiptir. Şimdi Türkiye öyle bir Türkiye değil. Bunu hissetmek çok acı veriyor insana. Daha ne yapılsın ki bize, ‘Dur hemşerim’ diyebilelim?” ifadelerini kullandı.

“Bu ortamın değişmemesinin istemek geri zekalılıkla eşdeğer” 

Gelecek adına “endişe ettiğini” söyleyen Ortaçgil, “Tabii ki politik olarak bu ortamın değişmesini istiyorum. Çünkü bu ortamın değişmemesini istemek geri zekâlılıkla eşdeğer bir şey. Yalnız dediğim gibi, Türkiye’de insanlar sessiz kalmaya çok alışmış ve Türkiye’deki insanlar çok bölünmüşler; yani kulaklarımız karşı tarafa kapalı. Ekonomi falan berbat evet ama adam bildiği halde sesini çıkarmıyor, kabulleniyor; ondan korkuyorum” dedi.

“Ekonomi çöküyor diye bütün oylar muhalefete gidecek diye bir şey yok” 

Pandemide başlayıp son dönemde artan konser yasakları ve festival iptallerine ilişkin ise Ortaçgil, şu değerlendirmeyi yaptı: “Yani birader, şu saatte keseceksiniz müziği diyor, peki diyoruz. Çok itaatkâr bir toplumuz. Biliyorum korkuyoruz hep beraber, korkmakta da haklıyız ama şimdi giderek seçim güvenliği de tehlikeye girmeye başladı. Bayağı endişeli olmalıyız yani. Türkiye’nin ekonomisi çöküyor diye bütün oylar muhalefete gidecek diye bir şey yok.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER