A3 Haber

Tatlıses’in Avrupa turnesinde Türk medyası yok sayıldı: Akreditasyon taleplerine yanıt verilmedi

Tatlıses’in Avrupa turnesinde Türk medyası yok sayıldı: Akreditasyon taleplerine yanıt verilmedi

Tatlıses’in Avrupa turnesinde Türk medyası yok sayıldı: Akreditasyon taleplerine yanıt verilmedi
Mayıs 21
14:48 2022

Avrupa’daki hayranları yıllar sonra İbrahim Tatlıses’in dinlemeye hazırlanırken, Avrupa turnesini haberleştirmek isteyen gazetecilerin akreditasyon başvurularına yanıt verilmedi. Gazetecilerin yok sayılması, bir kesim Türk basın mensubunu küstürdü.

Yeni Posta’dan Işın Ertürk’ün haberine göre Avrupa’daki basın çalışanları, İbrahim Tatlıses konserleri için yapılan haber takibi başvurularının görmezden gelinmesinden çok rahatsız oldu. Gazeteciler “Tatlıses’e ve organizatör firmaya, basın emekçilerini yok saymak hiç yakışmadı” yorumunda bulundular.

Geçirdiği zorlu sürecin ardından televizyon ekranlarında seyircisi ile buluşan arabeskçi İbrahim Tatlıses, 12 yıllık aradan sonra Avrupa’da konser vermeye hazırlanıyor.

“Efsane Geri Dönüyor” sloganıyla turneye çıkan Tatlıses’i Avrupa’daki hayranları sabırsızlıkla beklerken uzun bir ayrılık sonrası gerçekleşecek buluşmayı haberleştirmek isteyen gazetecileri, konserlerini düzenleyen Türkiye’den Poll Production ve Hollanda’dan Şahmeran Entertainment kelimenin tam anlamıyla yok saydı. Türk medya çalışanlarının akreditasyon başvurularına dönüş yapılmadı, yanıt vermeye gerek duyulmadı.

Avrupa’daki basın çalışanları haber takibi başvurularının görmezden gelinmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirerek “Basın emekçilerinin yok sayması hiç yakışmadı” yorumunda bulundular. Adının açıklanmasını istemeyen ve organizasyon tarafından muhatap bile alınmadığını belirten bir gazeteci, şunları söyledi:

Biz bu müziğin hayranı olduğumuz için değil, bir kültürel ve toplumsal olayın takibi için bağlantı kurmak istedik. Özellikle 70-80 yaş grubuyla 20 yaş grubundaki Türkiye kökenli insanlarımızın nasıl piyasanın lideri kabul edilen böyle bir müzik tarzına ve sanatçıya hayran olabildiğini görüntüleriyle belgelemek istiyorduk. Biz de biliyoruz Tatlıses’in üstün bir kültürel değer iddiası taşımadığını, ancak milyonlara seslenebilen bir halk sanatçısı ile de karşı karşıyayız. Dolayısıyla, hem toplumsal hem de kültürel bir düğüm bu. Stadyum dolduracaklarına inanıyorlar. Haber takibimizle bu ilgiyi yerinde saptamak istedik. Dört kuşak bir arada stadyumlar doldurabilecek mi, doldurduklarında nasıl bir ortam, nasıl bir kültürel bileşim ortaya çıkacak? Galiba gazetecilere kolaylık sağlamak yerine bilet satmak daha önemli geldi. Organizatörler bir kısım medyaya dönüş yapma gereği bile duymadı.

Türk arabesk sahnesinin tanınmış yıldızı olan “İmparator” unvanlı İbrahim Tatlıses, 20 Mayıs’ta Zürih’te The Hall’de, 22 Mayıs’ta Stuttgart’ta Porsche Arena’da, 28 Mayıs’ta Rotterdam’da Ahoy’da, 29 Mayıs’ta Oberhausen’da Rudolf Weber Arena’da sahneye çıkacak. 72 yaşındaki sanatçının yıllar süren sessizliğine rağmen hâlâ popüler olduğu, İstanbul ve Rusya’daki konserlerinde biletlerin çok kısa sürede tükenmesiyle bir kez daha kanıtlanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER