A3 Haber

Yaz sezonu “bomba” gibi geliyor: Lahmacun 200 TL, plaj ücreti 10 bin avroya kadar çıkıyor

Yaz sezonu “bomba” gibi geliyor: Lahmacun 200 TL, plaj ücreti 10 bin avroya kadar çıkıyor

Yaz sezonu “bomba” gibi geliyor: Lahmacun 200 TL, plaj ücreti 10 bin avroya kadar çıkıyor
Mayıs 22
15:24 2022

Bodrum’da yaz sezonu fiyatları belli olmaya başladı. Buna göre özel loca fiyatları 10 bin avroya kadar çıkarken özel plajlarda 1 lahmacun 200 TL’ye satılıyor. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, durumu “Her hizmetin bir fiyatı vardır. İyi bir marka gömlek giymenin bir bedeli olduğu gibi. Daha uygun fiyatlı da gömlek giyebilirsiniz. Bizdeki otelcilik de hizmet de bu şekildedir” diye açıkladı.

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’da yaz sezonunun başlamasıyla plaj ve otellerde hareketlilik başladı. Farklı fiyat tarifeleriyle yerli ve yabancı turistlerin ağırlandığı Bodrum’da özel plajlara girişler 150 liradan başlıyor. Bu fiyat mekana göre artıyor. Özel plajlardaki locaların ise geçen sene yüksek sezonda 10 bin euroya kadar çıkan fiyatlarının bu yıl da aynı olması bekleniyor. Özel plajlarda 1 lahmacun 200 TL, hamburger ise içindeki malzeme ve sunum hizmetine göre 35 ile 200 TL arasında satışa sunuluyor.

Her hizmetin bir bedeli olduğunu söyleyen Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “Daha salaş yerlerde lahmacuna daha fazla fiyat ödeniyorsa orada duracaksınız. Hizmet kötüyse mutlaka hak aranmalıdır. Ben bu duruma karşıyım. Doğru hizmet vermeyen işletmenin yüksek fiyatlar belirlemesini kabul etmiyorum” dedi.

“Her hizmetin bir bedeli var”

Dengiz, “Her hizmetin bir fiyatı vardır. İyi bir marka gömlek giymenin bir bedeli olduğu gibi. Daha uygun fiyatlı da gömlek giyebilirsiniz. Bizdeki otelcilik de hizmet de bu şekildedir. İyi hizmet veren otellerin, özel plajların fiyatı bellidir. Orta kalitedeki otellerde fiyatlar daha uygundur. Bu bedeli de verilen hizmete ödüyorsunuz. Lahmacunun fiyatının 200 TL olmasının mutlaka bir nedeni vardır. Bunun hem ürün hem de sunumunda bir hizmet kalitesi vardır” diye konuştu.

“Bodrum’da her şey pahalı algısı oluşmamalı”

Dengiz, sözlerine şöyle devam etti:

  • “Özel plajların girişte müşterilerine ilk başlarda 150 lira gibi bir kredi açıyor. Bu kredinin içerisine içecek ve yiyecek alınabiliyor. Ayrıca özel plajların işletmecileri bölgenin ve denizin temizliğinin sorumluluğunu da üstleniyorlar. Bazı plajlarda verilen hizmetin bedeli 1500 liraya kadar çıkıyor. Yeter ki doğru hizmet yapsınlar. Geçen sene yüksek sezonlarda özel plajlardaki localara giriş ücretleri 10 bin euroya kadar çıkmıştı. Bu rakam, plajdaki bir bölümün kapanması için verilen ücret.”

Dünyanın her yerinde yüksek, orta ve düşük fiyat uygulaması olduğuna da dikkati çeken Dengiz, “Bodrum’da her şey pahalı algısı oluşmamalı, algının hizmete ve müşteri memnuniyetine yönelmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER