A3 Haber

Fransız sokak sanatçısı Miss. Tic yaşamını yitirdi

Fransız sokak sanatçısı Miss. Tic yaşamını yitirdi

Fransız sokak sanatçısı Miss. Tic yaşamını yitirdi
Mayıs 23
10:04 2022

Fransız sokak sanatçısı Miss. Tic, 66 yaşında yaşamını yitirdi. Sanatçı, Paris sokaklarına yaptığı kadın figürleriyle tanınıyordu.

Gerçek adı Radhia Novat olan ve Miss. Tic ismiyle tanınan Fransız sokak sanatçısı, 66 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ailesi tarafından yapılan açıklamada, Miss. Tic’in geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle öldüğü belirtildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Fransa Kültür Bakanı Rima Abdul Malak bir taziye mesajı yayınlayarak, Miss. Tic’in “ikonoik ve cesur feminist” olarak tanımladığı işlerini saygıyla selamladı.

1956 yılında Paris’in Montmartre yerleşiminde Normandiyalı bir anne ve Tunuslu göçmen bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Miss. Tic, uygulamalı sanatlar ve sokak tiyatrosu eğitimi aldı. Graffiti tekniklerden biri olan ‘stencil’ (şablon) sanatının kurucularından biri olarak görülen sanatçı, Paris sokaklarına yaptığı kadın figürleriyle tanınıyor.

1997 yılında kamu malına zarar vermek suçlamasıyla kısa süreliğine tutuklanan Miss. Tic’in eserleri, Fransa’da ve farklı ülkelerdeki galerilerde sergilenmeye başlandı. Sanatçı, Kenzo ve Louis Vuitton gibi moda markalarıyla da iş birlikleri yaptı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER