A3 Haber

Karamollaoğlu gurbetçilerin yaşadığı sorunları yazdı: THY tutarsız ve fahiş fiyat uyguluyor

Karamollaoğlu gurbetçilerin yaşadığı sorunları yazdı: THY tutarsız ve fahiş fiyat uyguluyor

Karamollaoğlu gurbetçilerin yaşadığı sorunları yazdı: THY tutarsız ve fahiş fiyat uyguluyor
Mayıs 23
00:00 2022

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Almanya gezisi sırasında Türk vatandaşların kendisine aktardığı sorunları sosyal medya hesabından paylaştı. Karamollaoğlu, THY’nin tutarsız ve fahiş fiyat uyguladığını belirtti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Almanya’ya yaptığı ziyaret sırasında yurtdışında yaşayan Türklerin sorunlarını dinlediğini açıkladı. Karamollaoğlu sorunlar arasında THY’nin fahiş fiyat uygulamasını, askerlik ve üniversite denkliğini de saydı.

Karamollaoğlu, Twitter’da yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

  • Haftasonu bir dizi program için çalışma arkadaşlarımızla beraber Almanya’daydık. Teşkilat mensuplarımızla ve Avrupa’daki vatandaşlarımızla bir araya gelerek problemlerini, talep ve beklentilerini kendilerinden dinledik. Maalesef yıllardır ihmal ve göz ardı edilen sorunlar var.
  • Avrupa’daki vatandaşlarımız, eğitimden sağlığa, sıla yolundaki zorluklardan konsolosluk hizmetlerine, ırkçılıktan sosyal haklara varıncaya dek birçok alanda farklı sıkıntılarla karşılaşmaktadır. Hükümet bu alanlarda inisiyatif almalı ve bunların çözümü adına adımlar atmalıdır.
  • Öncelikle THY’nin tutarsız ve fahiş fiyat uygulaması gibi nedenlerle, özellikle de yaz aylarında ve tatil dönemlerinde gurbetçilerimiz için çileye dönüşen sıla yolculuğu kolaylaştırılmalı; ‘Uygun Maliyetli Vatan Yolculuğu’ için politikalar geliştirilmelidir.
  • Avrupa’daki vatandaşlarımızın, acil çözüme kavuşturulmasını bekledikleri diğer üç önemli konu başlığı ise; askerlik ve üniversite denklik meselesi ile ‘Otomatik Finansal Bilgi Paylaşımı’nın imzalanmasının ardından yaşanılan belirsizlikler ve uyumsuzluklardır.
  • Bu konularda ilgili ülkelerle karşılıklı olarak ve vatandaşlarımızın lehine gerekli anlaşmalar yapılmalı, prosedür ve mevzuatlar açık, net ve kolay uygulanabilir olacak şekilde yeniden gözden geçirilmeli; Avrupa’daki vatandaşlarımızın mağduriyetleri bir an evvel giderilmelidir.
  • Bugün 3 milyonu Almanya’da olmak üzere Avrupa genelinde sayıları 5 milyonu aşan vatandaşlarımız sahipsiz ve kimsesiz değildir! Biz Saadet Partisi olarak Avrupa’daki vatandaşlarımızın bu haklı taleplerinde yanındayız ve çözüme kavuşana dek sürecin takipçisi olacağız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER