A3 Haber

Taliban temsilcileri, İsmailağa cemaatiyle görüştü

Taliban temsilcileri, İsmailağa cemaatiyle görüştü

Taliban temsilcileri, İsmailağa cemaatiyle görüştü
Mayıs 24
22:04 2022

AKP iktidarıyla organik ilişkisi ve Tayyip Erdoğan’a etkisi kamuoyu tarafından bilinen Nakşibendi İsmailağa cemaati mensupları ile Afganistan’da yönetime el koyan Taliban örgütünün temsilcileri görüştü.

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban yönetiminden bir isim, İsmailağa cemaatini ziyaret etti. İktidara destekleriyle bilinen İsmailağa’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Taliban yönetiminin “Afganistan Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Direktörü” olarak görev yapan Vahidullah Hâşimî’nin, cemaat mensuplarıyla görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.

İsmailağa’ya ziyarette bulunan Hâşimî, yönetimi ele geçirmelerinin ardından “Hiçbir şekilde demokratik bir sistem olmayacak” demişti.

İsmailağa’nın paylaşımı şöyle:

“Afganistan Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Direktörü Vahidullah Hâşimî, İsmailağa Camii’ni ziyaret etti. Ziyaret esnasında, İsmailağa Camii İmam Hatibi Salih Topçu Hoca Efendi ve beraberindeki hocalarla istişareler gerçekleştirildi. Afganistan ve ülkemizdeki medrese faaliyetlerinin değerlendirildiği ziyarette, İslâm âleminin durumu ve geleceği müzakere edildi.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER