A3 Haber

Çorlu Tren Katliamı davası: Aileler salonu terk etti, duruşma ertelendi!

Çorlu Tren Katliamı davası: Aileler salonu terk etti, duruşma ertelendi!

Çorlu Tren Katliamı davası: Aileler salonu terk etti, duruşma ertelendi!
Mayıs 25
11:09 2022

Çorlu’da dört yıl önce ihmaller nedeniyle meydana gelen, 25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu Tren Katliamı davasının 10’uncu duruşması görüldü. Ailelerin iddianame hazırlanmadığı için duruşma salonunu alkışlarla protesto ederek terk etmesi üzerine mahkeme başkanı duruşmayı 5 Ekim 2022’ye ertelendi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018 yılında yaşanan tren katliamına ilişkin davanın 10’uncu duruşması bugün başladı. Av. Evren İşler usule ilişkin itiraz ederken; Avukat Can Atalay’ın duruşmaya katılma talebi reddedildi. Aileler, duruşmayı terk etti. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

Çorlu Tren Katliamı Aileleri bugünkü duruşmaya, “Çorlu Tren Katliamının 4. Yılına yaklaşırken, 25 canımızın ölümüne neden olan asli sorumlular halâ yargı önüne çıkarılmadı” diyerek çağrı yapmıştı.

25 kişinin hayatını kaybettiği faciada, aileler duruşma öncesi polis kordonunda yürüyüş yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın da katıldığı yürüyüşte “Hak, hukuk, adalet kaza değil cinayet” sloganları atıldı.

Av. Can Atalay’ın duruşmaya katılmasına ret

Medyascope’un haberine göre, Avukat Evren İşler “Duruşmaya ara verilmesini ve Avukat Can Atalay’n SEBGİS’le duruşmaya bağlanmasını talep ediyoruz” dedi. Mahkeme, Av. Can Atalay’ın duruşmaya katılması talebinin oybirliğiyle reddine karar verdi.

“Dört yıldır kızımın kanı kurumuş bu pantolonla yatıyorum”

Kazada yaşamını yitiren Serhat Şahin’in babası Hüseyin Şahin “Dördüncü yılda sağ tarafımız hala boş, karşımıza gelmesi gerekenler neden gelmiyor soruyorum. Bu kadar insana karşılık 10. mahkeme de bir tutuklama yokken neyi bekliyorsunuz?” dedi.

Bihter Bilgin’in annesi Zeliha Bilgin “Dört yıldır kızımın kanı kurumuş bu pantolonla yatıyorum. Üst düzey yöneticileri burada istiyorum. Daha fazla bu adaletsizliğe tahammülüm kalmadı” diye konuştu.

Melek Tuna’nın eşi Ekrem Tuna “Dört seneden beri saçlarım döküldü. Ben yaralı kurtuldum, eşim gözümün önünde paramparça oldu. Ben sizden adalet, hak, hukuk istiyorum. Eğer siz birer hakim, savcıysanız görevinizi tam yapın dört seneden beri yaşayan ölüyüm” dedi.

Mehmet Öz, “Bu davanın uzamasına anlam veremiyorum. İstenilen kişiler iki saatlik bir iddianame ile yargı önüne çıkarılıyor. Bu davanın zaman aşımına uğramasına müsaade etmeyeceğiz. Bu Çorlu tren faciası AK Parti iktidarının açtığı tren yolunda olmuştur. Bu facianın sorumlusu AK Parti’dir. Bu yargılamanın uzamasının nedeni de AK Parti’dir” dedi.

Aileler sorumluların yargılanmasını isteyerek salonu terk etti.

Mahkeme heyeti ailelerin salonu terketmesi sonrası duruşmayı 05 Ekim 2022’ye erteledi.

Ne olmuştu?

Uzunköprü-Halkalı seferini gerçekleştiren tren, 8 Temmuz 2018 tarihinde seyir halindeyken Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar Mahallesi mevkiinde devrilmiş, ihmaller sonucu 25 kişi hayatını kaybetmiş, 340 kişi de yaralanmıştı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kazanın yaşanmasında kusurlu bulunan TCDD 1’inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14’üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü’nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği’nde çalışan Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği’nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER