Site icon A3 Haber

Gazeteci Yılmaz Polat, TURKEN’i anlattı: Geliri astronomik boyutta, bağışçılar açıklanmıyor

TURKEN Vakfı ile ilgili bilgiler içeren ‘TURKEN USA’ kitabının yazarı Yılmaz Polat, ABD Adalet Bakanlığı’na Ensar ve TÜRGEV‘le ilgili kısa süre önce bir başvuru yapıldığını anlattı. Polat, TURKEN’in gelirinin astronomik boyutta olduğunu ve bağışçıların ise açıklanmadığını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidar mensuplarının, yabancı bir ülkede oturum ve çalışma izni alabilmek için önemli tutarlarda paraları bir vakıf aracılığı ile yurtdışına çıkarttığı iddiası tartışma yarattı. Kılıçdaroğlu’nun sözleri, ABD’deki TURKEN Vakfı’nı yeniden gündeme getirdi. Kuruluşunda ve yönetiminde Erdoğan’ın çocuklarının olduğu, merkezi ABD’de bulunan vakfın aktif büyüklüğü, son yıllarda artan bağışlarla 1 milyar TL’ye ulaştı.

TÜRGEV ve Ensar Vakfı ortaklığıyla 2014 yılında ABD’de kurulan TURKEN Vakfı’nın kuruluş belgesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın imzası yer alıyor. Vakfın Yönetim Kurulu’nda ise Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın yanı sıra Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu da olan Saray’a yakın bazı isimler bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’nun iddialarının ardından gözler iki vakfın ABD’de birlikte kurdukları TURKEN Foundation’a çevrildi. TURKEN USA kitabının yazarı TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat vakıfla ilgili merak edilenleri TELE1’de Tuba Emlek’in sunduğu “Mercek” programında anlattı.

TURKEN’in yıllık gelirinin “çok astronomik” olduğunu belirten Polat, “Mesela 2014 veya 2015’te 20 milyon dolar bağışlanmış ama bağışçıları hiçbir zaman açıklanmıyor” ifadesini kullandı. AKP’nin kısa süre önce ilk kez ABD’de ofis açtığına dikkat çeken Polat, daha sonra yine kısa bir süre önce ABD Adalet Bakanlığı’na Ensar ve TÜRGEV’le ilgili ilk kez bir bildirimde bulunulduğunu belirtti.

Polat şunları söyledi:

“21 katlı bina, Muhammed Ali’nin çiftliği…”

“ENSAR ve TÜRGEV ABD Adalet Bakanlığı’nın resmi denetiminde”

İlgili haberler:

Exit mobile version